Chłodnica->problem

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
WODZU

Chłodnica->problem

Post autor: WODZU »

Mam silnik TU1M 1.1L i pytanie jest takie: ile plynu miesci sie w ukladzie chlodzacym?bo jak spuscilem caly i lalem zimowy przez zbiornik wyrownawczy to weszlo mi 5L a stan w z.wyrownawczym utrzymuje sie ponizej MIN (nie widac zeby gdzie cos cieklo no moze korkiem spustowym ale to doslownie jakas kropla na ok30min.
wiec co jest grane gdzie to sie rozchodzi?
invictus

Post autor: invictus »

Troszke duzo... A schodzi caly czas powoli?? Jezeli tak to wskazywaloby na uszczelke pod glowica...
WODZU

Jesli sie myle to mnie popraw ale co ma uszczelka pod glowicą do korka spustowego ktory jest na dole chlodnicy?
Awatar użytkownika
Rychu
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Rychu »

No też nie kumam motywu z uszczelką....

A co Twojego problemu, to nie ma takowego, bo w Twój silnik wchodzi 5,8litra płynu, więc jak zalałeś 5l to jeszcze troszkę zostało :wink:

EDIT
Tzn rozumeim że jak jest uszczelka wywalona to bierze płyn, ale wystarczy uwaznie przeczytać w czym problem i będzie wiadomo że uszczelka odpada.
Ostatnio zmieniony 09 lis śr, 2005 12:39 am przez Rychu, łącznie zmieniany 1 raz.
Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
invictus

Za malo napisales.

Lejesz,lejesz, wlales 5l i jest min, czy wlales i pochodzil i jest min??

Przy zalozeniu, ze pod samochodem sucho -no bo tak stwierdziles...

EDIT skoro wchodzi 5,8 to problemu nie ma :)
WODZU

Aha czyli wychodzi na to ze lece jeszcze po "LITRE" :wink:
Dzieki.
aaaaaaa i jeszcze jedno: mialem wczesniej jakis plyn niebieski czy tam zielony a wlalem teraz rozowy (BORYGO-NOWY)czy cos moze sie dziac zlego?
invictus

nie -lej spokojnie :)
WODZU

Dowiedzialem sie po fakcie od kolesia ze sklepu ze ten plyn stosuje sie do chlodnic miedzianych,ale skoro mowisz ze spoko to go tak zaleje ze az mu spryskiwaczami wyjdzi. Chociaz to nie realne ale co tam "POLAK WSZYSTKO POTRAFI"
Dzieki jeszcze raz i Pozdrawiam.
invictus

To 205 -wszystko da sie zrobic :D Ze do miedzianych to prawdopodobnie chodzi mu o to ze ten plyn nie pozwala sie chlodnicy zamulic -wiekszosc(ogromna) plynow do chlodnic jest 100% mieszalna -zreszta masz napisane na butelce :wink:
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

invictus pisze:To 205 -wszystko da sie zrobic :D Ze do miedzianych to prawdopodobnie chodzi mu o to ze ten plyn nie pozwala sie chlodnicy zamulic -wiekszosc(ogromna) plynow do chlodnic jest 100% mieszalna -zreszta masz napisane na butelce :wink:
np zwykle petrygo i borygo alu to jest to samo :D
ODPOWIEDZ