Mam pytanie...przy aparacie zaplonowym w GTI 1.6 jest taki dziubek na ktory zakalda sie wezyk. Nie mam pojecia gdzie podlaczyc go z drugiej strony....znajomy powiedzial ze to ma cos wspolnego z przyspieszeniem.Moze ktos spotkal sie z czyms takim w swoim PUGu?
Wężyk trzeba podciągnąć do jednego z "dziubków" na dole przepustnicy. Co do spostrzeżenia Mava: jeśli ten wężyk jest rozpięty to przy odpuszczeniu gazu (zamknięciu przepustnicy) zapłon nie jest opóźniany - podejrzewam że może to mieć wpływ na zachowanie silnika przy zmianie obciążenia na wysokich obrotach. To wszystko tyczy się jednak tylko wersji XU9JA - w XU9JAZ (z katem) w ogóle nie ma tego wężyka, bo rozdzielacz zapłonu nie steruje jego przyspieszeniem. I tu kolejna ciekawostka: u mnie oba te "dziubki" (bo jest tam jeszcze drugi bliźniaczy - chyba do badania podciśnienia) przy przepustnicy były puszczone w atmosferę, w efekcie czego silnik łapał "lewe" powietrze i nie trzymał wolnych obrotów (sprawdźcie u siebie, jeśli macie z tym problem).
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Nie powiem ze sie znam ale wg mnie przepustnica to takie cos plasdtikowe z dwoma wejsciami na "rurki" i wchodzi tam jeszcze jakas kostka elektyczna...mam racje???