Problemy ze skszynią

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
sirjacob

Post autor: sirjacob »

przez ów trzpień to ja biegi pod gnieznem straciłem :) , ale znalazłem sposoba na niego i już sie nie odkręca - dopasiłem podkładkie spręzynową , ale nie po łepek śruby tylko pod gwint - i jest OK :)
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: TOMBIKE »

kurde może ja też to mam, dzisiaj jadac do szkoły nagle przestała wchodzić jedynka, dość szybko i dwójka, musiałem ruszać z 3 ktora tez nie zawsze zaskakiwala, a wsteczny jak go załanczam to rzęzi, co to może być, wczesniej nie miałem żadnych problemow, pomocy bo nie chce znow kasy wydawac na naprawe, gdzie jest ten trzepień dokladnie??? :cry:
dj

Post autor: dj »

ja też często mam takie problemy. Zawsze podciągam wtedy trochę linkę i jest ok, ale z czasem znów tak się robi, a gwintu na lince coraz mniej......znowu bez sensu tak ją naciągać bo już raz mi poszła. Jeżeli ktoś by miał jakiś pomysł co to może być to też bym był wdzięczny.....

U mnie czesto też tak jest ze z rana jak wsiadam do auta to biegi chodzą ok, a po paru godzinach jazdy zaczynają się problemy z jedynką dwójką, wstecznym....a naq drugi dzien z rana znowu wszystko ok.........
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

linke czego? sprzęgła?? :oops:
dj

Post autor: dj »

tak, linke sprzegła
Awatar użytkownika
TOMBIKE
Uzalezniony

ok panowie, no to gdzie szukać tego trzepienia? na jakiej belce? Aha i gdzie naciągnąć linke sprzęgła? :roll:
Awatar użytkownika
robakkk
Junior

Post autor: robakkk »

Wlez pod samochod i znajdz wodzidelko,ktore idzie tunelem srodkowym pod autem od dzwigni zmiany biegow do przodu auta. Jesli "pojdziesz" po tym wodzidelku,to dotrzesz do poprzecznej belki(chyba to sanki,ale musialbym sprawdzic) w ktora wkrecony jest taki trzpien,bolec,czy jak to jeszcze nazwac. Skracone to jest od dolu nakretka 8mm(klucz 13mm)a znajduje sie mniej wiecej po srodku tej belki!!
Pozdrawiam,
Robakkk
ODPOWIEDZ