Tak to jest czujnuk od zbiorniczka wyrownawczego. Jezeli sie swieci oznacza ze nie ma plynu chlodniczego, lub jest go za malo.
Ty moze masz skrajne mionimum i na jakims zakrecie mocniejszym ci sie zaswiecilo ?
otwarłem zbiorniczek wtedy, bo też mi sie tak zdało ,że to woda...chiba... ale... tu niespodziewajka... płyn był i to w normie... Sykneło coś (gdy otworzyłem) - jak otwierany gazowany napój. W płynie bąbelki - myśle sobie ... gotuje sie czy co ? - ale nie, bo mam termometr podłączony - temp 48 C.
Może zapowietrzony układ co ? Brat odpowietrzył. Stwierdził, że "układ był lekko zapowietrzony".
z rysuknu wynika ze to kontrolka od plynu wlasnie,w tym tygodniu mi sie zapalila nawet ale dolalem literka plynu i ok,a zadnych wyciekow nie ma,moze poprostu powrotem jakos sobie wyplul. ja mam jeszcze kontrolke od obecnosci wody we filtrze ale to ona sie pali caly czas jezeli by byla woda,wiec stawiam na płyn,wez dolej a do wezyka gdzie jest powrot zamontuj jakas buteleczke i zobacz czy ci czasem górą nie pluje:)
milo pisze:otwarłem zbiorniczek wtedy, bo też mi sie tak zdało ,że to woda...chiba... ale... tu niespodziewajka... płyn był i to w normie... Sykneło coś (gdy otworzyłem) - jak otwierany gazowany napój. W płynie bąbelki - myśle sobie ... gotuje sie czy co ? - ale nie, bo mam termometr podłączony - temp 48 C.
Może zapowietrzony układ co ? Brat odpowietrzył. Stwierdził, że "układ był lekko zapowietrzony".
Mocno Ci woda babluje? Bo jezeli tak...to padla Ci uszczelka pod glowica kolego...
I to by wyjasnialo dlaczego obnizyl sie poziom wody...
... jak to ? a to znaczy, że poziom wody bedzie sie obnizał ? i jakie są jeszcze inne objawy uszkodzenia uszczelki pod głowicą ? (To chyba jedna z gorszych awarii co ?)
milo pisze:... jak to ? a to znaczy, że poziom wody bedzie sie obnizał ? i jakie są jeszcze inne objawy uszkodzenia uszczelki pod głowicą ? (To chyba jedna z gorszych awarii co ?)
Chdzi o to ze jezeli masz przedmuchy do wody (stad takie odpowietrzanie sie w postaci bablowania) to rownie dobrze tamtedy moze woda uciekac...