no jak zuzyty ma starte napisy i widac juz na nim silne zuzycie...a ten moj byl prawie jak nowka sztuka roleczka tez w dobrym stanie nawet poscieranai nie byla zero luzow
o ile pamietam to sie blokuje to kolo u gory wielkie i takim fajnym kluczykiem dodatkowo tak z boku silnika
jak sciagli mi caly pasek to widac bylo w rowkach tylko juz takie male pekniecia nawet tak dla jaj cielismy ten pasek flexem powiem wam ze ciezko idzie rozerwac ten pasek
ja tylko mowie co mi powiedzieli w serwisie ze jak na to co przejechal to stan paska jest jak igla :)a ze ich znam i wiem ze chlopaki siedza w tym juz parenasie lat wiec znaja sie na tym chyba
a ktos wymieniał sobie sam pasek rozrządu? (TU1) -- jest to jakaś skomplikowana czynność?? :> - nie chodzi o to ze nie chce do mechanika bo bedzie chciał kase, ale o to ze zrobil bym sobie to sam dla własnej satysfakchi
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu
wiem ze Etzold... juz przeczytałem nawet jak to zrobic tylko jak jest to w praktyce... z tym naciąganiem tego paska... itp... bo starsznie tam namieszane jest to naciąganie...
Największa radość z jazdy GTI - gdy stal pare miesiecy w garazu
wlasnie wszystko sie rozchodzi czy ten pasek jest odpowiednio naciagniety czy tez zaslabo jak mi koles mowil kiedys koles sam zmienila i za slabo naciagnal i gdy jedzil cala rolka mu sie poluzowala i szelescila zreszta mechanicy robia to juz na wyczucie bo sa obeznani a tacy jak my zieloni to niby skad maja wiedziec jak to zrobic , paramatrow chyba tez zadnych nie ma do tego
grzechuuu205 pisze:wiem ze Etzold... juz przeczytałem nawet jak to zrobic tylko jak jest to w praktyce... z tym naciąganiem tego paska... itp... bo starsznie tam namieszane jest to naciąganie...
wydaje ci sie, zrob sobie taki przyrzad jak tam opisuja
skola pisze:wlasnie wszystko sie rozchodzi czy ten pasek jest odpowiednio naciagniety czy tez zaslabo jak mi koles mowil kiedys koles sam zmienila i za slabo naciagnal i gdy jedzil cala rolka mu sie poluzowala i szelescila zreszta mechanicy robia to juz na wyczucie bo sa obeznani a tacy jak my zieloni to niby skad maja wiedziec jak to zrobic , paramatrow chyba tez zadnych nie ma do tego
po naciagnieciu pasek powinien dac sie spokojnie wykrecic( na odcniku miedzy kolem na wale korbowym a kolem na walku rozrzadu) o 90 st
jesli przy dodawaniu gazu slychac wycie tzn ze pasek jest za mocno naciagniety i pompa wody "spiewa"