Pytania o silniki :)

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

Komp przy gazniku , watpie , moze masz wtrysk , nie wiem, zauwazylem ze woraz wiecej osob ma 1.4 wtrysk a powinni miec wedlug danych gaznik , ?!? :roll:

Zobacz pod maska co masz
majpio

Post autor: majpio »

a moge wiedzieć gdzie odczytujecie po numerach nadwozia rodzaje silników?
majpio

samer mi się wydaje że to jest gaźnik ale w pólce wewnątrz auta jest komputer sterujący.
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

majpio pisze:samer mi się wydaje że to jest gaźnik ale w pólce wewnątrz auta jest komputer sterujący.
Ja nie wiem , moze ktos kto ma gaznika ci odpowie na to ptanie.
majpio

nic popatrze jeszcze na oznaczenia na tym kompie moze to coś powie
majpio

na kompie pisze solex i jeszcze tam jakieś oznaczenia literowe i cyfrowe.kurcze czy były wtryski solexa?
majpio

a może to faktycznie jest gaźnik sterowany elektronicznie?
madafaka

Post autor: madafaka »

no tak a ja wczoraj znalazłem sporo róznych ogłoszeń na GTI z pojemnościa 1891ccm???? i tak się zastanawiałem czy też były inne silniki niż 1905ccm ?

ogłoszenia na http://www.autoscout24.pl
majpio

no i sam sobie pomogłem mój motor to TU 3CA moc silnika 60KM i auto nie na żadnym wtrysku jednopunktowym tylko na gażniku Solexa sterowanym elektronicznie
majpio

madafaka podaj mi oznaczenia literowe z silnika powiem ci ile masz koni dorewałem książke p 205 ze szwajcariimoże coś pomoge. Na silniku oprócz tabliczki z numerami powinna być jeszcze jedna podaj co na niej pisze
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

majpio pisze:madafaka podaj mi oznaczenia literowe z silnika powiem ci ile masz koni dorewałem książke p 205 ze szwajcariimoże coś pomoge. Na silniku oprócz tabliczki z numerami powinna być jeszcze jedna podaj co na niej pisze
Zakladajac ze nikt przekladki silnika nie zrobil(i tabliczke przelozyl ze starego silnika)
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
majpio

Mav oczywiście że to trzeba brać pod uwage. A u nas w polsce to proceder nagminny
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

majpio pisze:Mav oczywiście że to trzeba brać pod uwage. A u nas w polsce to proceder nagminny
W stanach np. nie ma czegos takiego jak numer silnika...
Po rostu to czesc zamienna i ja uwazam ze maja racje...moge wymienic skrzynie, to czemu nie moge silnika?
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
majpio

owszem .Ale rózne są podejścia.Nie można porównywać stanow do polski.Tam przy ich zarobkach nie ma problemu z kupnem samochodu, samochód dla nich to rzecz pomagająca w pracy, a dla polaków to jeszcze coś co określa status i świadczy o majętności :lol: no może troche przesadziełm. Ale przy obecnych warunkach to długo jewszcze będe kombinacje z autami
ODPOWIEDZ