co to za model 205?

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: samer »

Mav309 pisze:
samer pisze:
samer pisze:Teraz pytanie czy to LU2 (105KM) czy LE2 (130KM) :) Nie bylo tam napisane ?
Nadia pojechala swoim pugiem do kuzyna do serwisu i sprawdzili ze wtrysk to LE2 Jetronic
Czyzby pelne gti w 5 drzwiach?
Kiedys slynne byly kadety GSI 5 drzwiowe, nazywali je biale kruki :D
Jak bys przeczytal caly topic to bys wiedzial ze Nadia kupila auto z wiedza ze silnik nie jest "orginalny" (poprzedny wlasciciciel mowil ze zmienial silnik) i nie wiedziala jaki to silnik.
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

Post autor: Mav309 »

samer pisze:
Mav309 pisze:
samer pisze: Nadia pojechala swoim pugiem do kuzyna do serwisu i sprawdzili ze wtrysk to LE2 Jetronic
Czyzby pelne gti w 5 drzwiach?
Kiedys slynne byly kadety GSI 5 drzwiowe, nazywali je biale kruki :D
Jak bys przeczytal caly topic to bys wiedzial ze Nadia kupila auto z wiedza ze silnik nie jest "orginalny" (poprzedny wlasciciciel mowil ze zmienial silnik) i nie wiedziala jaki to silnik.

Czytam dokladnie, bo sledze ten watek od poczatku...
i od poczatku nikt nie mowil ze byla podmianka (sam nawet w ktoryms momencie sugerowalem ze to przekladka...
pare osob twierdzilo ze widzialo szwajcarskie wersje z silnikami xu9j.
skoro bywaly gsi 5 drzwiowe, moze na koniec produkcji albo na nietypowe zamowienia wrzucano takie silniki sadzac po wtryskach cos w tym jest....
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

No tak , mav309 masz racje, Nadia, ani madafaka nie pisali ze napewno , do tego doszlismy my forumowicze i wsumie nie wiadomo czy byla podmianka czy nie. Tylko pamientajmy ze buda to OPEN ,a tam montowali 1.6 na monowtrysku. Wiec skad 1.9 i info od poprzedniego wlasciciela ze to CTI? A silnik wychodzi ze z GTI , heh , jaja jak arbuzy. Najwazniejsze chyba to aby auto jezdzilo :)
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

samer pisze:No tak , mav309 masz racje, Nadia, ani madafaka nie pisali ze napewno , do tego doszlismy my forumowicze i wsumie nie wiadomo czy byla podmianka czy nie. Tylko pamientajmy ze buda to OPEN ,a tam montowali 1.6 na monowtrysku. Wiec skad 1.9 i info od poprzedniego wlasciciela ze to CTI? A silnik wychodzi ze z GTI , heh , jaja jak arbuzy. Najwazniejsze chyba to aby auto jezdzilo :)
Ja zalozylem jedno...jesli poprzedni wlasciciel twierdzi ze to CTI, to juz w nic nie mozna wierzyc...
Pytanie gdzie ten silnik byl przelozony...
bo wszystcy wiemy jak wyglada sprawa numerow silnika w postaci blaszki na nitach
wiec wzorowac sie nie mozna na numerach silnika bo moga to byc numery _poprzedniego_ silnika...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

Post autor: ZoNNk »

a jak u was z zawieszeniem?? np przod takie jak w gicie?? no powiedzmy wachacze trojkąciki czy takie jak w zwykłym 205?? no i np hamulce tarcze wentylowane? jakie zaciski bendix czy girling?
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
Mav309
Uzalezniony
Kontakt:

ZoNNk pisze:a jak u was z zawieszeniem?? np przod takie jak w gicie?? no powiedzmy wachacze trojkąciki czy takie jak w zwykłym 205?? no i np hamulce tarcze wentylowane? jakie zaciski bendix czy girling?
Stawiam ze buda jest typowa jak w 1.6 monowtrysk...
czyli z tyklu bebny zwykle wahacze itd...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
majpio

Post autor: majpio »

Mav tak było w pugu którego znajomy przywoził ze szwajcarii wersja open 1,9 motor hamulce z tyłu bębny zawiecha nie wiem jaka dokładnie ale obnizona.Przypuszczam że nadia będzie miała to samo.
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

to według mnie na 90 procent te openy to remixy ;)
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
madafaka

Post autor: madafaka »

ponoć przód jest GTI , ale ja sie nie znam, a to jest opinia innych właścicieli pugów ( tj, forumowiczów) amorki są koloru żółtego jeżeli to coś znaczy. natomiast tył jest na bębnach i teraz się zastanawiam czy nie założyć tyłu od GT z tarczami, tytlko że nie wiem bo 900pln to chyba dużo (kompletny tył z tarczami + robocizna+gwarancja).

Acha i wczoraj na światłach przegrałem nim z cc sporting :cry: jedynka stałem w miejscu, dwójka to samo i dopiero przy trójce zaczął się przemieszczać do przodu :D nowe opony a wstyd jak diabli :evil: :evil:
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

a jak wygląda przedni wachacz?? jest mozowany do nadwozia w 2 miejscach?? czy w jednym?
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
madafaka

Post autor: madafaka »

nie wiem po prostu nie przygladałem się. ja zciągneli koła to widziałem że amorki są żółte a z kolei w piątek na mini sopcie niektórzy forumowicze zaglądali pod spód i tak stwierdzili. w sumie to nie ma żadnego znaczenia ale przy najbliższej okazji sprawdze.
Teraz pytanie o ta belke czy warto?
Awatar użytkownika
ZoNNk
Junior

kiedy ja kupowałem belke od kierowcy rallycrossowego polecał mi bebny mowil ze tylne tarcze w 205 to troche niedopracowany i czecto awaryjny układ ale ile w tym prawdy nie mam pojecia
1.6 GTI 85 BIELUTeńkI ;]
Awatar użytkownika
samer
Uzalezniony
Kontakt:

madafaka pisze:nie wiem po prostu nie przygladałem się. ja zciągneli koła to widziałem że amorki są żółte a z kolei w piątek na mini sopcie niektórzy forumowicze zaglądali pod spód i tak stwierdzili. w sumie to nie ma żadnego znaczenia ale przy najbliższej okazji sprawdze.
Teraz pytanie o ta belke czy warto?
Moze ty masz amorki Bilsteina ? :)
ODPOWIEDZ