ZDERZAKI, ZDERZACZKI...
ZDERZAKI, ZDERZACZKI...
Panowie, w związku z tym że dochodzą do mnie sprzeczne informacje prosiłbym was o wyjaśnienie. Otóż według mojej wiedzy zderzaki w 205 składają się z dwóch części - tego co stanowi zderzak i z plastiku pod spodem. Jeśli mam rację to czy ktoś może mi powiedzieć jak zdjąć tę dolną część abym niczego nie połamał? I po drugie - czy do Juniora można z przodu założyć tę dolną, plastikową część od GTI. No i wreszcie jeśli można, to gdzie to kupić? A może ktoś ma do sprzedania? W sklepach podobno sprzedają tylko całe komplety, oczywiście pod warunkiem, że sklep cos takiego posiada.
- Ninja
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)
- Numer Gadu-gadu: 0
Tak jak TOMBIKE mowil, na allegro takie rzeczy sprzedaja. Na szrotach tez mozna to czasem dostac.
Ta dolna czesc zdejmujesz odkrecajac sruby, ktorymi jest ona przymocowana do czesci gornej
Dokladka od GTI pasuje do juniorka, czego przykladem sa samochody niektorych klubowiczow.
Ta dolna czesc zdejmujesz odkrecajac sruby, ktorymi jest ona przymocowana do czesci gornej

Dokladka od GTI pasuje do juniorka, czego przykladem sa samochody niektorych klubowiczow.
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator 
Jest - VW

Jest - VW

SKORO MÓWIMY O PLASTIKACH - CZY KTOŚ MOŻE MNIE OŚWIECIĆ JAK ZDEJMUJE SIĘ PLASTIKI NA BOKACH, NO, TE OBOK KORKA OD PALIWA, TE, KTÓRE NASZYM AUTKOM DODAJĄ TYLE UROKU, A KTÓRYCH NIE MAJĄ NIESTETY POSIADACZE CZTERODRZWIÓWEK (oczywiście bardzo przepraszam czterodrzwiowych klubowiczów, ale to tylko wina producenta)... A MOŻE KTOŚ POSIADA TE PLASTIKI, CHODZI MI TYLKO O TEN MNIEJSZY, KTÓRY PRZEPADŁ W NIEWYJAŚNIONYCH OKOLICZNOŚCIACH. BĘDĘ MUSIAŁ DORABIAĆ, A MOŻE NIE BĘDĘ MUSIAŁ...? DLA MNIE PUG NAWET BEZ TEGO JEDNEGO ELEMENTU WYGLĄDA JAK KULAWA KOBITKA... NIESTETY CZĘSTO SPOTYKAM ZANIEDBANE 205, KTÓRE MAJĄ POURYWANE TO I OWO I SERCE MI PĘKA. MÓJ JUNIOREK JEST Z 1987 ROKU I NIKT NIE CHCE W TO UWIERZYĆ. OSTATNIO ZMIENIŁEM PRZEDNIE MIGACZE NA BIAŁE ORAZ LUSTERKA NA TE Z OSTATNICH MODELI I PROBLEM MAJĄ NAWET HANDLARZE. JEST TAK - JA O NIEGO DBAM, A ON MI SIĘ ODWDZIĘCZA. ZGADZACIE SIĘ ZE MNĄ???
- cheatoss
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
w tych rocznikach zwykle te plastiki byly urywane juz milion razy i w moim pugu jak mi poodpadaly to widzialem slady kleju a bolce byly polamane =] niestety jednego brakuje... z lewej strony krotszego... choc przyznam sie bez bicia ze jak uzbieram kase na lakiernika to bede mial na sprzedaz pozostale trzy, bo nie sa one w moim guscie i chce zeby bylo tam gladko =] pozdrawiam

sprzedany