Jak zdjąć wahacz tylni ?
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
Jak zdjąć wahacz tylni ?
Bardzo prosze o w miare dokladny opis jak wyjąć lewy tylni wahacz z belki bez jej wymontowywania. Co odkrecić z której strony. Plizzzz.
Pug sprzedany
- Pagi
- Maniak
- Posiadany PUG: był 205 1.9D '92
- Numer Gadu-gadu: 35314
- Kontakt:
Ciezko bez wyjmowania, bo trza wziasc porzadny mlotek i pierdyknąc... Nie wiem czy Ci szpachla nie opadnie jak zrobisz to na aucie 
Wyjecie to nie problem, belka przykrecona jest dwoma srobami od spodu na gumowych poduszkach i 4 sruby sa przy siedzenia w podlodze bagaznika.
Jak chcesz to robic na aucie to probuj. Odkrec wszystk oco przeszkadza, rozbieramelm tylko u siebie wiec zdjolem bebny i cale to ustrojstwo ze szczekami zeby nie odkrecac linek i rurek hamulcowych, ty masz bebny wiec troche inaczej pewnie jest. Pozniej odkrecasz sroby trzymajace drazek wewnetrzny i drazki wlasciwe, w symie chyba tyle, trzeba podzadnie walnac zeby to wylazlo, albo moze potraktowac jakas sila.
A tak z ciekawosci, po co chcesz wyjac ten wahacz?

Wyjecie to nie problem, belka przykrecona jest dwoma srobami od spodu na gumowych poduszkach i 4 sruby sa przy siedzenia w podlodze bagaznika.
Jak chcesz to robic na aucie to probuj. Odkrec wszystk oco przeszkadza, rozbieramelm tylko u siebie wiec zdjolem bebny i cale to ustrojstwo ze szczekami zeby nie odkrecac linek i rurek hamulcowych, ty masz bebny wiec troche inaczej pewnie jest. Pozniej odkrecasz sroby trzymajace drazek wewnetrzny i drazki wlasciwe, w symie chyba tyle, trzeba podzadnie walnac zeby to wylazlo, albo moze potraktowac jakas sila.
A tak z ciekawosci, po co chcesz wyjac ten wahacz?
Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
powalisz młotem i się okaże czy zejdzie z czopem czy czop zostanie w belce
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- woocash
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
- Numer Gadu-gadu: 9752783
miałem rok temu mały wypadeczek
walnąłem bokiem w zmrożoną ziemie na zaoranym polu
i skrzywiłem czop piasty.... wahacz był prosty.
z tego co mówili mi mechanicy... to mało prawdopodobne, żeby skrzywić wahacz... ale się zdarza.. tylko że najczęsciej współwystępuje z demolką w belce.....

z tego co mówili mi mechanicy... to mało prawdopodobne, żeby skrzywić wahacz... ale się zdarza.. tylko że najczęsciej współwystępuje z demolką w belce.....
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
- Numer Gadu-gadu: 6262732
- Kontakt:
spedziłem dzisiaj 4 godziny przy tej belce i mnie szlak trafia. Odkreciłem ta sróbke 13 co trzyma taką blache która łączy sie ze stabilizatorem. Tylko jak zdjac całkiem ta blaszkę (to chyba jest ta łapa stabilizatora)Jak ja sie wykreca. Ona jest po obydwu stronach belki wiec jak jej nie zdejme to wahacz nie wyjdzie. Widziałem ze w srodku stabilizatora jest gwint. Nie mam pojecia co teraz robic.wiem ze musze odkrecic drązek po przeciwnej stronie wahacza który chce wyjąć. Ale co z ta łapą. Jak sie za nia wziąść.
Pug sprzedany
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony