Jestem nowym użytkownikiem, który nawet nie wie jak uzupełnić swoje dane

Przeszukałem całe forum i nie znalazłem pomocnych mi informacji wię proszę o pomoc...
Od miesiąca jestem szczesliwym właścicielem pięknego Garrosa 205 cabrio z 92 roku. Autko jest prześliczne, śmiga znakomicie, jednak muszę w nim wymienić następujące części które nie mam pojęcia gdzie dostać...
(jestem z Mazowsza)
1. Uszczelki bocznych szyb (przednie) pionowe i poziome(pionowe są bardzo zniszczone, a poziome (co dziwne)jakby za krótkie- poniewaz przy zamykaniu szyba rozciąga uszczelkę, a co za tym idze wywala z prawidłowego położenia.
2. Orginalne białe poszycie dachu jest po bokach bardzo zniszczone i należy je wymienić. I pytanie: białe czy czarne i gdzie? Wiele osób uważa że czarne ponieważ szkielet dachu zawsze od wewnątrz będzie brudził materiał.
3. Bardzo często przy wyboju lub skręcie oparcie siedzenia cofa mi się o kilka ząbków. Czy możecie mi powiedzieć gdzie tkwi problem?
4. Tylni błotnik jest pęknięty i do wymiany. Tyle że jest on ciemno zielony z aluminiową listwą a w sklepach mają tylko czarne zamienniki.
Z góry dziękuję i czekam na informacje.