Aparat zapłonowy

Tematy w trakcie przenoszenia do odpowiednich dzialow
b182
Uzalezniony
Posty: 689
Rejestracja: 09 cze czw, 2005 10:40 pm
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Lokalizacja: Gorlice i okolice :)
Kontakt:

Aparat zapłonowy

Post autor: b182 » 17 lis pt, 2006 12:51 am

Czy do 1.6 GTI pasuje aparat zapłonowy np. od wersji 1.4 lub innch pojemnosci?
Pug sprzedany

Awatar użytkownika
Kaktus
Maniak
Posty: 1567
Rejestracja: 12 cze czw, 2003 10:26 pm
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Post autor: Kaktus » 17 lis pt, 2006 8:27 am

Nie!

Inne beda wartosci wyprzedzenia kata zaplonu. A w aparacie reguluje to regulator odsrodkowy + puszka podcisnieniowa.
http://www.k-sport.eu - Budowa Samochodow Wyczynowych, Hamownia, Chip-Tuning.

DEAKTYWUJEMY PROGRAMOWO FILTRY FAP i DPF!!!

"Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora

b182
Uzalezniony
Posty: 689
Rejestracja: 09 cze czw, 2005 10:40 pm
Posiadany PUG: NJE MAM JUSZ PEŻOTA
Numer Gadu-gadu: 6262732
Lokalizacja: Gorlice i okolice :)
Kontakt:

Post autor: b182 » 17 lis pt, 2006 8:58 am

czyli jesli kupiłem do swojego aparatu podcisnienie od innego (wyglad identyczny-prawie) z moim starym podcisnieniem to miało to prawo niedziałać.
Chodzi o to ze moje podcisnienie jest walniete. Autko chodzi normalnie ale chciałbym zeby było jak nalezy. Pewnie przez to podcisnienie auto gozej przyspiesza,czy tak??

PS
KAKTUS-NIE MASZ MOZE PRZEPłYWOMIERZA SPRAWNEGO DO 1.6 GTI? WIESZ CO ZNACZY SPRAWNEGO(OPORNOSCI DOBRE)
Pug sprzedany

Awatar użytkownika
KuKiTa
Maniak
Posty: 1019
Rejestracja: 01 sie wt, 2006 9:15 pm
Posiadany PUG: 205 GTi
Numer Gadu-gadu: 360167
Login tlen: kukita
Lokalizacja: Andrychów
Kontakt:

Post autor: KuKiTa » 17 lis pt, 2006 11:21 am

b182 pisze:Pewnie przez to podcisnienie auto gozej przyspiesza,czy tak??
tak, i to dużo wolniej :)

Awatar użytkownika
webster5003
Nowicjusz
Posty: 16
Rejestracja: 13 kwie ndz, 2008 1:56 pm
Posiadany PUG: 1,4 z 1988
Numer Gadu-gadu: 0
Login tlen: webster
Lokalizacja: tarce

Re: Aparat zapłonowy

Post autor: webster5003 » 30 maja pt, 2014 10:43 pm

puszka podcisnieniowa.w aparacie mi tez poszla i auto nierownochodzi i szarpie w drugim aparacie tez jest walnieta
musi sie to dac obejsc albo podmienik ale jak :?:

2mouse
Peugeot 205 Master
Posty: 2043
Rejestracja: 18 lip ndz, 2010 10:29 am
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Aparat zapłonowy

Post autor: 2mouse » 01 cze ndz, 2014 7:13 am

webster5003 pisze:puszka podcisnieniowa.w aparacie mi tez poszla i auto nierownochodzi i szarpie w drugim aparacie tez jest walnieta
musi sie to dac obejsc albo podmienik ale jak :?:
Kolega sba4ever regeneruje podciśnieniowe przyspieszacze zapłonu, albo szukaj u wujka Gugla. Tu i ówdzie jest ktoś, kto się tym zajmuje.

Awatar użytkownika
Jaca1984
Junior
Posty: 121
Rejestracja: 10 cze sob, 2006 7:00 pm
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Mikołów
Kontakt:

Re: Aparat zapłonowy

Post autor: Jaca1984 » 21 cze sob, 2014 7:39 am

Nacinasz w 4 miejscach, otwierasz uważając na sprężynę, wymieniasz gumę na nową np. z dętki, sklejasz na silikonie i gotowe!
Załączniki
FILE9657.jpg
FILE9657.jpg (134.07 KiB) Przejrzano 26848 razy
FILE9650.jpg

Awatar użytkownika
pawel
Maniak
Posty: 1120
Rejestracja: 06 lis czw, 2003 11:16 pm
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Lokalizacja: Włocławek

Re: Aparat zapłonowy

Post autor: pawel » 21 cze sob, 2014 5:37 pm

Kurde ale trzeba mieć do tej operacji kratke browca :)
P205

ODPOWIEDZ