1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Dyskusje na temat napraw silnikow starszego typu - tzw leżaków
ziorock
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 20 kwie śr, 2011 5:22 am
Numer Gadu-gadu: 0

1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Post autor: ziorock » 28 kwie sob, 2012 2:52 pm

Witam
Czy silnik 1.4 wejdzie bez problemu na miejsce starego 1.1 (łapy, półośki)

Awatar użytkownika
BzyQ
Uzalezniony
Posty: 568
Rejestracja: 01 maja ndz, 2011 1:00 am
Posiadany PUG: chyba Ty
Numer Gadu-gadu: 4534544
Lokalizacja: Kraków

Re: 1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Post autor: BzyQ » 28 kwie sob, 2012 4:52 pm

Jeśli poprzedni też był leżakiem to tak .
2.9 V6 ot co !

ziorock
Nowicjusz
Posty: 10
Rejestracja: 20 kwie śr, 2011 5:22 am
Numer Gadu-gadu: 0

Re: 1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Post autor: ziorock » 06 maja ndz, 2012 12:19 pm

tak poprzednik też leżak. Tylko na 2 gaźnikach znalazlem silnik, co do pojemności nie jestem pewien. Chyba 1,4 z tego co wiem byly na 2 gaźnikach, niech mnie ktos poprawi :?

Awatar użytkownika
BzyQ
Uzalezniony
Posty: 568
Rejestracja: 01 maja ndz, 2011 1:00 am
Posiadany PUG: chyba Ty
Numer Gadu-gadu: 4534544
Lokalizacja: Kraków

Re: 1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Post autor: BzyQ » 06 maja ndz, 2012 12:31 pm

Jak dwa gaźniki to 1.4 , wg mnie spasuje ale 100% nie dam :oops: , jak Manwe się dobije do kompa to on Ci napisze dokładniej :) .
2.9 V6 ot co !

Awatar użytkownika
Manwe
Peugeot 205 Master
Posty: 2013
Rejestracja: 04 wrz pt, 2009 2:48 pm
Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
Numer Gadu-gadu: 7424729
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: 1.1 swap na 1.4 2 gaźniki

Post autor: Manwe » 08 maja wt, 2012 10:18 am

na dwóch gaźnikach w 205 był tylko 1,4 XY8 i pasuje na miejsce 1,1 tylko dobrze by było jakbyś zwrócił uwagę na podciśnienia i rodzaj modułu zapłonowego, to mogą być drobne przeszkody ale bezproblemowo do rozwiązania :D
Obrazek
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1

ODPOWIEDZ