ojej, ojej - czemu masz z przodu dziesiątki, nie 13? Nie wiem, ile chcesz dać za te helixy, ale za 239 można mieć już gto926 jbl'a - ubiegłoroczne, ale grają nieźle, a i dół mają niezgorszy.
Najważniejsze - napisz ile chcesz wydać
masz radio za prawie 600, a na glosniki przeznaczasz polowe? to za malo... wedlug mnie w przedziale do 250 nie ma 13tek ktore pokaza pazur. wzmak moze okazac sie niezbedny zeby cokolwiek zagralo, 20-25 rms (przy 12v) z pionka kiepsko napedzi jakiekolwiek porzadne glosniki. a do bassu jest skrzynka...
Wczoraj zakupilem jednak te helixy bo u mnie w miescie w sklepie znalazlem je za 179 zl wiece cena nie taka zla a mnie korcilo. Wczoraj wszystko podlaczylem i graja nawet nawet. Musze chyba znalezc nowe uziemienie do radia bo troche mi migota a nawet troche bardzo a kabel od minusa jest troche polatany:/Jak jest z tym uziemieniem gdzie moge podlaczyc kabel w mojej 205-tce?
Czy moze lepiej isc za starym i go wymienic tylko nie wiem czy czasem roboty sobie nie narobie?hhmm Pomocy bo z tym to juz sam nie wiem.\
A co do basu to troche teraz jego jest w sumie mi wystarczy bo bardzo zow takich techniawek nie slucham tylko Hip Hop i ogolnie POP:)
Za miesiac moze pomysle nad wzmacniaczem bo teraz troche jest brak kasy:)
Aha i z przodu to jednak mam 13 Xplod Sony<pomylka>.
jak Cię korciło to luz - znam to uczucie i też czasem nie mogę się czemuś oprzeć, cena rzekłbym akceptowalna (choć bywają lepsze), głośniki nie takie złe (choć bywają lepsze), o podłączenie masy lepiej nie pytaj - to jest jedyna rzecz, z której znalezieniem nie ma w samochodzie żadnego problemu
Poczytalem troche o masie gdzie co i jak;) i wziolem sie za sprawdzanie przewodow.Kabel minusa skladala sie chyba z 5 przewodzikow po 3 cm i reszta do skrzybki z bezpiecznikami ...Wymienilem przewod i jest ok radio nie przygasa no moze troche jak bardzo glosno muzyka leci. No i jakby lepiej gralo ...W sumie to dobrym zakupem byly te glosniki jak mi sie znudza to pomyslimy o tubie i wzmacniaczu:)