uniwersalne progi warto sie bawic z nimi ??

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

jest też motyw ze śrubami, można też te dokładki wpuścić w budę, ale wtedy jest więcej lakierowania
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: daro900 »

niop to juz troche wiem :) z lakiernikiem nie bede mial problemow mam jednego na oku zna sie na robocie jak moje poprzednie autko (czerwonego maluszka) wymalowal to wszystkim kopary poopadaly :P wiec sie zna ale fakt malowac tego nie lubi :| bo mowi ze trza kilka razy podkladowac wszystkie te spojlery bo sie po nich farba ponoc slizga :| a co do monaztu tych progow to ja musze wykombinowac cos takiego zeby :
-dopasowac progi idealnie do autka
-potem je zdjac dac do malarza
-i potem znowu zalozyc
-autko jest mi caly czas potrzebne i uziemienie go na tydzien to juz problem :|
-wiec albo mi sie uda cos wykombinowac albo bede musial odpuscic sobie narazie montaz progow no ale kupic se juz moge heehhe puki kasa jest :)

a jezeli bym chcial je przykleic to na co polecacie ?
BubuPN

eee to jest tak, progi te są najpierw lakierowane, później odmierzana jest potrzebna długość, w miejscu gdzie progi zostały przycięte przykładany jest wlot powietrza (zakładam, że kupiłeś uniwersalne z wlotem) i w zasadzie najszybsza metoda jest na klej tylko jak będą chcieli kleić klejem do szyb to broń się rękoma i nogami, bo z tego co mi wiadomo do takich części są specjalne kleje, motyw z klejem powinien zając około dnia, natomiast jakbyś chciał już robić nity czy też na śruby mocować to jest to kwestia około dwóch dni, a jeśli zespalać z budą to już koło tygodnia
madafaka

Post autor: madafaka »

ale można tak zrobic że progi przykręcasz/nitujesz od strony nadkoli/kół a na całej długości kleisz
BubuPN

ile warsztatów tyle sposobów hehe, w każdym razie jak komuś zależy na czasie to wystarczy podkleić, pod warunkiem, że to będzie jakiś dobry klej, bo te do szyb nadają się tylko do klejenia lotek
daro900
Junior

o wlasnie to jest dobra mysl z tymi nitai przy nadkolach :) a na calym progu przykleic :) a co do warsztatow to hmmm w warsztacie to bedzie tylko malowane ja se je sam zamontuje bo ja nie raz widzialem robote tych niby fachowcow to az mnie krew zalewala mimo ze to nie bylo moje auto oni wierca szlifuja jak im sie podoba i nawet potem nie zabezpiecza przed korazja partacze jednym slowem :)
daro900
Junior

no skleroze mam :| zastanawiam sie nad tymi progami http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=23918605
BubuPN

ze spokojem możesz je brać
madafaka

Post autor: madafaka »

no ja też polecam tyle że w przeciwienstwie do Bubu preferuje inną forme montażu :D
BubuPN

no ja tej formy montażu nie wymyśliłem tylko polecono mi ją w firmie, w której robię obudowę auta
daro900
Junior

wietam to znowu je :) wsumie jeszcze niczego nie kupilem i narazie sie przymirzam :) i bylem wczoraj u lakiernika i on mi powiedzial ze najlepiej przykleic wtedy najmniej inwazyjnie tyle ze on mi powiedzial ze na klej do szyb a bubu pisze ze nie na taki klaj :| gosciu mi powiedzial ze ten klaj po pierwsze jest tani a po drugie trzyma jak cholera no i ze jst jak guma jak wyschnie tak wiec juz sam nie wiem :| jeszcze gdzies poszperam i poszukam czegos :)
BubuPN

w przypadku progów klej do szyb nie jest zalecany, bo później wiara zazwyczaj przyjeżdza z reklamacjami no, ale jak zdecydujesz, tak zrobisz :)
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

ja wiem ze klej do szyb jest najlepszy bo to trzyma jak cholera a narzekaja ci :arrow: co kiedys musieli to zdejmowac bo to syzyfowa praca :arrow: jak przykleisz tak zostanie :D :D
peugeot 205 a zarazem audi B3
BubuPN

no ja się kurcze dzisiaj też dowiedziałem, że jednak klej do szyb starcza i nie trzeba żadnych specjalnych innych klejów używać :roll:
daro900
Junior

a no to ekstra :) hehhehe klej do szyb zadzi :P ale faktycznie ja bym go nie chcial juz odrywac:| widzialem jak gosc wydlubywal go bo nowa szybe wklejal --bez dlutka sie nie obeszlo :P hyhy no to dzieki chlopaki za wprowadzenia w temat
ODPOWIEDZ