Wyciąłem sobie płytę MDF , zrobiłem mocowania , zrobiłem wykończenia przy karoserii i mam pytanie:
Przed zamontowaniem tego na gotowo chce zlikwidować szczeliny , przy wycinaniu płyty zostawiłem około 0,5cm przerwy z każdej strony i teraz zastanawiam się czym to załatać ? Co zastosować ??
Miałem już kilka porad
Pianka montażowa do okien
Silikon montażowy
Itd…
co to za zabudowa? czcesz wypełniać szczeliny 0,5 cm pianką? Nieee... przecież to się mija z celem robienia takowej zabudowy. Najpierw ją musisz poskręcać nie wstawiając do bagażnika, potem uszczelnić od środka silikonem a potem wstawić do bagażnika... Wydaje mi się, że powinna obowiązywać właśnie taka kolejność... Pozdro...
no wlasnie tak patrze ze cos tu nie gra...jakie spawanie jaki dach......humve nie chce cie obrazic ale jastes zakrecony jak roski termos lub jak sloik na zime....takie jest moje wrazenie...a co do zabudowy to ariel ma racje juz jedną taką zabudowe mam na swoim koncie i jest dokladnie tak jak mowisz ariel...
ja nie rozumiem pytania czy to chodzi o uszczelnienie skrzyni czy uszczelnienie zabudowy aby material wszedzie ladnie dolegal bez zbednych dolkow tworzac efekt idealnie wpasowanej w bagaznik skrzyni? jak mozesz to sprecyzuj jeszcze bardziej problem to moze uda mi sie pomóc
maJkeL pisze:ja nie rozumiem pytania czy to chodzi o uszczelnienie skrzyni czy uszczelnienie zabudowy aby material wszedzie ladnie dolegal bez zbednych dolkow tworzac efekt idealnie wpasowanej w bagaznik skrzyni? jak mozesz to sprecyzuj jeszcze bardziej problem to moze uda mi sie pomóc
Zrobiłem tak ze przykręciłem wzmacniacz do bagażnika i teraz aby to jakoś wyglądało chce zasłonić go czyli podniosłe dno bagażnika. Wyciąłem płytę wstawiłem już okienko z pleksi, mam podświetlenie wszystko już zmontowałem, ale zanim znaczne obijać to welurem zastanawiam sie jeszcze co tam zrobić. A i zrobiłem dwa schowki na linkę holownicza i trójkąt. I aby jeszcze to dokładniej było opisane to dno bagażnika wyłożyłem wcześniej aluminium tam gdzie jest wzmacniacz aby światło się odbijało.