Zabudowa bagażnika - pytanie techniczne

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
torens

Zabudowa bagażnika - pytanie techniczne

Post autor: torens »

Wyciąłem sobie płytę MDF , zrobiłem mocowania , zrobiłem wykończenia przy karoserii i mam pytanie:
Przed zamontowaniem tego na gotowo chce zlikwidować szczeliny , przy wycinaniu płyty zostawiłem około 0,5cm przerwy z każdej strony i teraz zastanawiam się czym to załatać ? Co zastosować ??

Miałem już kilka porad :idea:
Pianka montażowa do okien
Silikon montażowy
Itd…

Co doradzicie ??
:?:
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a ja z kolei mam pytanko - jaki patent zrobiłeś w ramach mocowań??
ariel

Post autor: ariel »

co to za zabudowa? czcesz wypełniać szczeliny 0,5 cm pianką? Nieee... przecież to się mija z celem robienia takowej zabudowy. Najpierw ją musisz poskręcać nie wstawiając do bagażnika, potem uszczelnić od środka silikonem a potem wstawić do bagażnika... Wydaje mi się, że powinna obowiązywać właśnie taka kolejność... Pozdro...
Humve
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: Humve »

Najlepiej zaspawać ale pół automatem i żeby ci się na zdeformował dach.
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
ariel

Post autor: ariel »

Humve o czym ty mówisz?? nie pomyliły ci się posty? a może to miał być taki dowcip??? Buahaha... ale beton... :roll:
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

no wlasnie tak patrze ze cos tu nie gra...jakie spawanie jaki dach......humve nie chce cie obrazic ale jastes zakrecony jak roski termos lub jak sloik na zime....takie jest moje wrazenie...a co do zabudowy to ariel ma racje juz jedną taką zabudowe mam na swoim koncie i jest dokladnie tak jak mowisz ariel...
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

hehehehe humve jak zawsze lekko do tyłu :lol: :lol: no ale nic takie zycie :mrgreen: :mrgreen:
peugeot 205 a zarazem audi B3
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

nie źle zrozumiałem to myślałem że chodzi o bagażnik na dach i zrobił za dużą dziure.Jejciu to człowiek nie może sie pomylić nie zrozumiałem pytania :?: :?:
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

:lol: :lol: :lol: :lol: Montaz bagaznika na dach w dziale Car Audio :lol: :lol: :lol:
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

humve no jak myslales ze chodzi o bagaznik na dach to chyba normalne ze zle zrozumiales :D wiec po co zaprzeczac :lol: :lol:
peugeot 205 a zarazem audi B3
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a po kiego grzyba dziura w dachu na bagaznik? :shock:
maJkeL

Post autor: maJkeL »

ja nie rozumiem pytania czy to chodzi o uszczelnienie skrzyni czy uszczelnienie zabudowy aby material wszedzie ladnie dolegal bez zbednych dolkow tworzac efekt idealnie wpasowanej w bagaznik skrzyni? jak mozesz to sprecyzuj jeszcze bardziej problem to moze uda mi sie pomóc

pozdrawiam
torens

Post autor: torens »

maJkeL pisze:ja nie rozumiem pytania czy to chodzi o uszczelnienie skrzyni czy uszczelnienie zabudowy aby material wszedzie ladnie dolegal bez zbednych dolkow tworzac efekt idealnie wpasowanej w bagaznik skrzyni? jak mozesz to sprecyzuj jeszcze bardziej problem to moze uda mi sie pomóc
Zrobiłem tak ze przykręciłem wzmacniacz do bagażnika i teraz aby to jakoś wyglądało chce zasłonić go czyli podniosłe dno bagażnika. Wyciąłem płytę wstawiłem już okienko z pleksi, mam podświetlenie wszystko już zmontowałem, ale zanim znaczne obijać to welurem zastanawiam sie jeszcze co tam zrobić. A i zrobiłem dwa schowki na linkę holownicza i trójkąt. I aby jeszcze to dokładniej było opisane to dno bagażnika wyłożyłem wcześniej aluminium tam gdzie jest wzmacniacz aby światło się odbijało.
ODPOWIEDZ