pytanie o kanaly w radio? pytanie o podlaczenie

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
Numer Gadu-gadu: 0

pytanie o kanaly w radio? pytanie o podlaczenie

Post autor: skola »

sluchajcie kupilem sobie wzmacniacz 4 kanalowy rockfostage cche kupic sobie radio jakies niedrogie, kupilem tez 13 magnata i twetery i to jest na zwrotnicach jakies 75 W rms na glosnik , chce kupic jeszcze skrzynie mysle nad blaupunktem z rms jakims 200 W

i pytanie w intrukcji wzmaka mam cos takiego

z radia na 2 kanaly podlaczone > te 2 glosniki magnata podlaczone przy 2 omach i skrzynia zmostkowana na pozostalych 2 kanalach przy 4 omach

jest tez pokazany tem sam uklad tylko ze z radia leca juz 4 kanaly > reszta jest ta sama

i pytanie jaka tu jest roznica?? czy to dziala i czy kupowac radio z 4 czy 2 kanalowym wyjsciem na wzmaka i ocb w tym wszystkim?

czy moj uklad bedzie dzialac pod 2 kanalowym radiu czy kupowac 4 kanalowe i specjalnie wtedy kupowac 2 kable RCA

ktos ladnie opisze

aha i jak to wszystko podlaczyc :) albo to pozniej jak bede montowal

ahah mam nowy aku centre 45A wzmacniacz jest max 1750 W, na kanal wychodzi na certyfikacie przy 4 omach 100W, czy moj aku to ogarnie napisane jest ze zalecaja 60A no ale tylko zalecaja ... co o tym sadzicice?

nie mam centralnego ani elektrycznych szyb, reszta ta sama co w xs
Ostatnio zmieniony 19 sie ndz, 2007 4:54 am przez skola, łącznie zmieniany 1 raz.
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Chyba cos zakreciles z ta instrukcja, bo z tego co piszesz, to bedziesz mial np lewy kanal oparty na magnatach, a sub jako prawy kanal...
Jak masz radio 2 kanalowe, to kupujesz 2 rozgalezniki z chinche'a na 2 i podlaczasz normalnie lewy i prawy przod na magnaty , a lewy i prawy tyl zmostkowany na sub'a. Wszystko na 4 ohm

Aku mozesz olac, wazny jest alternator.
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony

hmmm a wytlumaczysz mi to czym to sie rozni na tych obrazkach ...

1
Obrazek

2
Obrazek

3
Obrazek

4
Obrazek

i po co tyle pokazali?

kto powie ocb :) bede wdzieczny :)

i ktoredy puszczac kable i czy w jednej wiazce czy odzielnie jakos ...

aha jak bede kupowac radio to musze dodatkowo jakas kostke kupowac czy jak? i czy zwrotnice zamontowac obok wzmaka tzn: kabel od wzmaka do zwrotnicy i potem ze zwrotnicy do glosnika/glosnikow ( twetery i 13 czy same twetery czy same 13 )
majac we wzmaku filtry dolno i gorno przepustowe musze czy tez nie musze wykozystywac moich zwrotnic by odzielic dzwiek na twetery i na 13?

jak to jest?

kurcze ale zielony jestem :)

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony

i co zna ktos odp na moje pytania pliss :)

Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak

Post autor: cheatoss »

w wielkim skrocie, chcesz miec zestaw na przod i suba, podlaczasz tak jak na obrazku nr 3.

glosnik + tweeter + zwrotnica potraktuj jako calosc. jako jeden glosnik. wtedy ze wzmaka kablem do zwrotki, ze zwrotki kablami do poszczegolnych glosnikow. MUSISZ WYKORZYSTAC ZWROTKI. filtry przydadza ci sie do obciecia niskich czestotliwosci na zestaw przedni i odciecia wysokich na subwoofer.

moja propozycja co do kabli: aku jest z lewej wiec pradowe ciagniesz lewa strona auta, ja sie przebilem przy takiej gumowej oslonce nad pedalami, pozniej blisko lewej strony, bez zadnego problemu sie przebijesz, wystarczy zdjac uszczelke drzwi na dole i uniesc lekko wykladzine. proponuje na ta strone przerzucic rowniez remote od radia (niebieski kabel, sterowanie antena)

drugi prog glosnikowe, a sygnalowe mozna puscic przy tunelu srodkowym, po stronie pasazera, zreczne rece i obedzie sie bez demontazu foteli =]

pzdr
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
ODPOWIEDZ