kabel zasilania do wzmacniacza jaki gruby>?
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
kabel zasilania do wzmacniacza jaki gruby>?
Siema kupilem kabel do wzmaka przekroj zewnetrzyny wraz z izolacja to 8 mm, jednak sama wiazka ma zaledwie 2,5mm, koles zobaczyl moj wzmak i powiedzial ze ten moj moze okazac sie za cienki ....co moze sie dziac jak bedzie za cienki?
wiec juz sam nie wiem czy mam kupic nowy i ewentualnie jaki?
wzmacniacz to 4 kanalowy rockford, na kanal ma 112 W przy 2 Omach przy 4 ma 98W, max tego to 1800W , i co to sa te kondensatory bo gadal ze tez powinienem zalozyc ...
czekam na blyskawiczna odp
aha czy moge uzyc tego samego kabla do masy?
wiec juz sam nie wiem czy mam kupic nowy i ewentualnie jaki?
wzmacniacz to 4 kanalowy rockford, na kanal ma 112 W przy 2 Omach przy 4 ma 98W, max tego to 1800W , i co to sa te kondensatory bo gadal ze tez powinienem zalozyc ...
czekam na blyskawiczna odp
aha czy moge uzyc tego samego kabla do masy?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- cheatoss
- Maniak
Re: kabel zasilania do wzmacniacza jaki gruby>?
powiedz ile ma rms przy 4 omach, a nie jakies maxy z dupy wziete. wybacz ale sugerujac sie tym 1800 to by wypadalo kabel grubosci reki dac 

sprzedany

- skola
- Uzalezniony
no to na kanal jest w rms i wynosi 112 W przy 2 omach a przy 4 okolo 98W 

- cheatoss
- Maniak
jesli tak to uwazam ze kondensator jest zbednym wydatkiem. lepiej zainwestuj w dobre kable. ja bym dal 20mm^2

sprzedany

- skola
- Uzalezniony
ok to taki bede musial kupic grr znowu koszty ...taki to pewnie z 12 zl za metr grr
- chaos
- Junior
- Posiadany PUG: sie mota zmota
- Numer Gadu-gadu: 3116894
masz wzmaka rockforda a załujesz na kable ???
nie kumam
a kabel 20mm^2 będzie dobry i na dodatek dość rozwojowy, taki sam do masy, kondensator przy tym wzmaku to fajna sprawa ale niekonieczna przy tej mocy, montuje się go jak najblizej wzmaka
Za cienki kabel nie będzie podawał wystarczającej ilości prądu, licz że wzmacniacz nie pobiera liniowo cały czas takiego samego napięcia tylko w zależności od obciążenia, możesz to usłyszeć po tym ze przy uderzeniach basu będzie tak jakby ciszej i wolniej, woltaż także potrafi spaść nisko, poniżej 10V już się robi kiepsko, a poniżej 8V wzmak się wyłączy.
Kondensator służy temu, że pobiera prąd liniowo cały czas tak aby trzymać stałe napięcie ( tak z teorii ) a oddawać tak jak potrzebuje wzmak, innym wyjściem, lepszym jest instalacja akumulatora tam gdzie wzmak, najczęściej bagażnik.
Bawiłem się niedawno ups ( zasilacz awaryjny komputerowy ) i jakimś tam lipnym wzmakiem, bez kondensatora na mierniku było widać ze V skaczą od 13-9V w zależności od beatu, a z kondensatorem 13-12V, poprostu kondzior dobiera prąd w trakcie ciszy, o ile ciszą możemy nazwać uamki sekund
Nudzi mi się to pisze wypracowania.
PS: widze, że ze szczecina jesteś, jak coś to moge doradzić na żywo, kondensator też moge na testy ci pożyczyć
Jak coś dzwoń 501 676 502, a jak nie odbieram to wystosuj smsa
przynajmniej dobrze myśle ?
nie kumam

a kabel 20mm^2 będzie dobry i na dodatek dość rozwojowy, taki sam do masy, kondensator przy tym wzmaku to fajna sprawa ale niekonieczna przy tej mocy, montuje się go jak najblizej wzmaka

Za cienki kabel nie będzie podawał wystarczającej ilości prądu, licz że wzmacniacz nie pobiera liniowo cały czas takiego samego napięcia tylko w zależności od obciążenia, możesz to usłyszeć po tym ze przy uderzeniach basu będzie tak jakby ciszej i wolniej, woltaż także potrafi spaść nisko, poniżej 10V już się robi kiepsko, a poniżej 8V wzmak się wyłączy.
Kondensator służy temu, że pobiera prąd liniowo cały czas tak aby trzymać stałe napięcie ( tak z teorii ) a oddawać tak jak potrzebuje wzmak, innym wyjściem, lepszym jest instalacja akumulatora tam gdzie wzmak, najczęściej bagażnik.
Bawiłem się niedawno ups ( zasilacz awaryjny komputerowy ) i jakimś tam lipnym wzmakiem, bez kondensatora na mierniku było widać ze V skaczą od 13-9V w zależności od beatu, a z kondensatorem 13-12V, poprostu kondzior dobiera prąd w trakcie ciszy, o ile ciszą możemy nazwać uamki sekund

Nudzi mi się to pisze wypracowania.
PS: widze, że ze szczecina jesteś, jak coś to moge doradzić na żywo, kondensator też moge na testy ci pożyczyć

Jak coś dzwoń 501 676 502, a jak nie odbieram to wystosuj smsa
przynajmniej dobrze myśle ?
sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
- cheatoss
- Maniak
bardzo dobrze myslisz =]
moglbys tylko dopisac szczecin w profilu
moglbys tylko dopisac szczecin w profilu

sprzedany

- chaos
- Junior
Ok uzupełniłem, numer gdakacza też dodałem, jak by co to mam na stanie kondensator 1 farad, i mam też na stanie wzmacniacz 2x250 rms
taki co upala głośniki 350 rms
dopiero głośniki 400 rms dały rade wytrzymać
wzmak palił bezpiecznik 60A dopiero 90A daje rade
więc wiadomo co to za bestia, a jest to jakiś sherwood, stara i wielka konstrukcja i ciężka.

sygnatura usunięta ze względu na pokazywanie nagich pośladków i pięknych dorodnych piersi...
- cheatoss
- Maniak
bestia jest osoba ktora upala glosnik =] delikatnie mowiac, trzeba miec niezly sluch zeby spalic glosnik :>

sprzedany

- chaos
- Junior
da się da się, jak się chce wyciągnąć max db, smarzenie głośników przez parenaście sekund w zakresie 20-50Hz na ciągłym sygnale potrafi nieźle nagrzać cewke
lubie ten zapach