205 Rallye

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

205 Rallye

Post autor: Michal »

Peugeot 205 Rallye po drobnych przerobkach :D

PRZED

Obrazek

PO

Obrazek
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony
Posiadany PUG: '90 1.8 XLD (był)

Post autor: Ninja »

Zdecydowanie lepiej wyglada spojler teraz, wygladzony, bez "wglebien" na halogeny :D
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

nie poczebnie żeś te brefki mazał mogły zostać a nawet powiększyć je mogłeśi jak już to znaczek mogłeś tesz dać inny np. z 306 ale zderzak po przeróbce wyglada owiele lepiej niż zwykły
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Stary Ty chyba masz gust skrzywiony ;) Bez brewek wyglada o 100 razy lepiej niz z nimi, znaczek mi nie pasowal... Ogolnie efekt mi sie tak podoba ze jak kupie rallye to tak bedzie wygladal :D
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
Humve
Junior
Kontakt:

Post autor: Humve »

mis się podoba z brefkami a tobie nie i tego się już nie zmieni
PRAWKO odebrane 7 luty 2007 i autko juz moje 205 1,4 60KM + GAZ
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Jak by nie patrzyl humve ma racje. Jeden lubi to, inny tamto.
Ja uwazam ze Peugeot 205 GTI w ogole nie powinien byc ruszany. Oryginalny, z ladnym, swiezym, zadbanym, blyszczacym lakierem, wypolerowanymi felgami jest idealny. Wystarczy spojrzec na Griffe w tym temacie http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?t=1197. Idealny.
Virtual tuning traktuje jako zabawe, nie patrze na to w taki sposob, ze "jakbym sobie takie auto kupil to bym je tak przerobil". Jakbym sobie takiego Griffe czy nawet "zwyklego" zadbanego GTI kupil, to bym go tylko mieciutka sciereczka polerowal i nic bym nie zmienial :wink:
A po to mam komputer zeby sobie experymentowac. W photoshopie nie ma granic, mozna robic co sie tylko zechce (oczywiscie trzeba miec pewne umiejetnosci techniczne w poslugiwaniu sie oprogramowaniem - ja nad swoimi jeszcze pracuje :) ). I nie znaczy ze juz zaraz bede swoj woz w rzeczywistosci robil jak to widac na przerobionym zdjeciu.
Dlatego nie podoba mi sie jak czlowiek ocenia i mowi, ze ktos ma spaczony gust. O gustach sie nie dyskutuje, jeden cos lubi a inny nie. Czy cos jest ladne to rzecz wzgledna.
Wiec na przyszlosc wolalbym zebysmy przy ocenianiu prac bardziej sie skupili na wykonaniu technicznym zdjecia, ogolnym pomysle i jakosci wprowadzonych przerobek, zamiast mowic ze ktos ma spaczony gust.
Slowa krytyki sa jak najbardziej na miejscu, ale bardziej by mi zalezalo zeby mi ktos powiedzial jakie widzi niedociagniecia, ktore ja moglem przeoczyc, albo poprostu nie umialem sobie z nimi poradzic. Kazdy tez ma prawo wyrazic opinie czy mu sie dany pomysl w ogole podoba czy nie, ale tez mowienie ze przez dana przerobke "samochod zatracil swoj chrakter" tez jest smieszne. To jest dzial VT i ciezko mi jest sobie wyobrazic przerobke, po ktorej samochod nie stracilby swojego pierwotnego charakteru. No chyba ze to by byla przerobka polegajaca na wklejeniu innych kolek i obnizeniu nadwozia. Tylko wtedy nie oplaciloby mi sie, przy wszystkich mozliwosciach jakie oferuje, w ogole instalowac photoshopa, bo taki VT mozna zrobic w paint brushu.
Wiec zamiast wmawiac sobie nawzajem ze sie nie znamy, nie mamy smaku i mamy spaczone gusta lepiej skupmy sie na rzeczach waznych :D 8)
A przod tego bialego Rallye po przerobce trafia w moj gust, i pod wzgledem technicznym tez jest ok.
Awatar użytkownika
Michal
Junior
Kontakt:

Wiedzialem ze jak powiem ze ma skrzywiony gust zaraz bedzie odzew... :) Ale coz, zartowalem, tymbardziej ze jestem jak najbardziej przychylny stwierdzeniu ze o gustach sie nie dyskutuje... :)

"Jakbym sobie takie auto kupil to bym je tak przerobil" - coz jest to moje marzenie, zrobic najpierw projekt a pozniej go wdrozyc w zycie... Wtedy jest frajda :D Bo nie wszystkie projekty ktore robie sa "godne" wdrozenia w zycie, bo sa po prostu przesadzone... Ten jest akurat na poziomie wykonalnosci wiec takie moje zdanie :)

Wedlug mnie nawet w vt samochod traci charakter, sa elementy ktorych nie nalezy ruszac, bo po prostu auto staje sie brzydsze... Takie jest moje zdanie, a patrzac na Twoj projekt (bez urazy oczywiscie) nie podoba mi sie brak listew... Jakos dziwnie wtedy 205 wyglada... Zupelnie jak ogorek :lol: (nawiazanie do koloru :) )
Moj profil -> http://www.Michal.205.pl
Automobilklub Galicyjski -> http://www.agalicyjski.pl
Awatar użytkownika
Ninja
Uzalezniony

Powiem Ci ze mi tez sie bardziej podoba z listwami :D
Wygladzilem go i dalem nieduze szerokie wystajace kola na wzor tuningu jaki szczegolnie za Odra jest lubiany. Jak mowilem lubie poeksperymentowac :D
Był - 1.8 D, 60 KM/4600 obr./min., 110 Nm/2600 obr./min. - masakrator :twisted:

Jest - VW ;)
ODPOWIEDZ