maty wygluszajace z Allegro [Car Audio]

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

maty wygluszajace z Allegro [Car Audio]

Post autor: daro900 »

Witam co powiecie na temat tych mat wygluszajacych co to je na allegro sprzedaja jedni po 5 zeta inni po 4 zeta :)

ja chcialem ich ich urzyc do oklejenia podlogi i tej blachy pod tylna kanapa ewentualnie nadkola

generalnie to chce poprostu wyciszyc sobie autko ile tylko sie da chodzi poprostu o komfort jazdy

no i jeszcze jedna sprawa wyciszenie drzwi warto sie w to bawic ? i jak je wyklejac? i czy te maty sie nadaja do tego ?
no i jeszcze jedna sprawa jakbym juz se te drzwi okleil to czy ewentulanie nie bedzie zbyt duzego problema z dostaniem sie pozniej do ich wnetrza (gdyby naprzyklad znowu padl mi centalny :| )

no i jezcze jedno moze ktos wie gdzie w Gorzowie Wlkp. lub okolicy mozna takie albo lepsze maty dostac

pozdrawiam daro
Arti Lublin

Post autor: Arti Lublin »

Witam!
Genaralnie w wyciszenia auta warto sie bawic tylko wtedy gdy robi sie to dokladnie i w calosci. Narzedzia jaki beda ci potrzebne to opalarka(nie suszarka) troche czysciwa(tzn. szmat),jakes tam pedzle i dobrze by tez bylo jak mial bys walek gumowy(ok 5cm szerokosci). Podloga wymaga uzycia 3 roznych materialow zeby byla wytlumiona dobrze,a dokladniej: na poczatek musisz wszystko wyjac a podloge dokladnie odtluscic benzyna ekstrakcyjna(kup sobie duuuuuuzy baniak,bedzie ci potrzebna),nastepnie oklejasz ja w calosci matami strajac sie przy tym zeby bylo jak najmniej szpar na łaczeniach,oczywiscnie nalezy je dokladnie wygrzac i podociskac to blachy. Postarja sie tez wytlumic sciane grodziowa od silnika,z praktyki wiem ze spokojnie da sie wszedzie podejsc od spodu, ja jak tlumilem to pod samą prawie szybe :D . Jak juz wszystko dokladnie polozysz nastepna warstwą jest tzw "alsfalt" czyli masa bitumiczna,smarujesz nia dokladnie wszystko na grubosc ok 2-3mm a na to kladziesz folie(najlepiej taka jak pod panele).To juz koniec ciezkiej i brudnej pracy przy podlodze ,teraz ukladasz juz tylko 2-3 warstwy(w zaleznosci od grubosci) tzw. "filcu"(wyglada identycznie jak fabryczny) i skladasz samochod :D .
Co do drzwi warto je wytlumic bo to w koncu gola blacha,podobnie tyle wneki nadkoli tylko ze: Tlumimy blache wewnatrz a nie na zewnatrz ,widac to dokladnie na zdjeciach(osobiscie tlumilem ten samochod) :mrgreen: http://www.dobryton.pl/podstrony/zabudo ... subaru.htm
Do łaczenia mat na drzwiach stosuje sie specjalne preparaty w sprayu ale sa one drogie wiec podobny efakt uzyskasz jesli laczenia wysmarujesz ladnie "asfaltem".
Jesli w drzwiach zamirzasz miec dobre glosniki to warto je tez "uszczelnic" matami tzn. zakleic wszystkie otwory(nie zaklejaj tych odwodniajacych :mrgreen: ),jesli pozniej bedziesz chcial sie do czegos w drzwiach dostac to spokojnie wytniesz sobie dziurke nozem.
Jesli masz jeszcze jakies szczegolowe pytanka to smialo :wink:
daro900
Junior

oo kompleksowa odpowiedz dzieki :)

wytlumianie podlogo dobra rzcz :) tylko ja myslalem (a nie znam sie) ze wystarczy sobie nakleic te maty i juz a tu doopa trza jeszcze wielu cudow :) tylko mnie ciakwi ile to wszystko wazy co ?? bo ja wytlumie podloge nadkola i grodz od silnika to auto moze wazyc wiecej jakies 200 kilo a wtedy to ja sie nie bede w to bawil bo chyba nie warto :) ale pomyslec moge :)

jakbyc mogl to powiedz ile takie mat. wygluszajace kosztuja ? chodzi mi glownie o ten "asfalt" :)
Arti Lublin

Post autor: Arti Lublin »

Witam!
Nie wazyo az tyle,mysle ze zblizona waga kpl. jaki chcesz sobie zrobic to do ok.30 kg. Wiesz cos za cos,ja z regoly robie to materialami firmy Dynamat,sa duuuuuzo lzejsze od tradycyjnych materialow ale niestety kosztuja tez duuuuuuuuzo wiecej.Cen niestey nie znam ale poszukaj tego w sklepach lakierniczych. :D
maJkeL

Post autor: maJkeL »

wiem ze mają takie maty w APP, zadzwon do jakiegos przedstawiciela i spytaj gdzie najblizej twojego miasta znajdziesz sklep z produktami tej firmy, jezeli potrzebujesz 10 mat to raczej nic nie zyskasz ale przy wiekszej ilosci napewno uda ci sie kupic maty za rozsadna cene
daro900
Junior

aha dzieki panowie :)
ODPOWIEDZ