swap na sleeeperka :D

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
piskorz
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.1 benzyna 91
Numer Gadu-gadu: 4977055

swap na sleeeperka :D

Post autor: piskorz »

Witam fanów 205 ki.

Spłynęło mi torszkę pieniążka w ilości 4tyś PLN i mocno zastanawiam się nad zrobieniem cichoociemnego potworka.
Mam color line'a z 91r, blacha sliczna, autko nigdy nie bite, ale silnik zawias przód i tył są mocno wyeksploatowane- moja wina nie dbałem. Nosiłem się z zamiarem zmiany autka, ale już jestem pewien na 100%, że nie przesiąde się do niczego poza 205 3-drzwiową.

W związku z powyższym mam pytanie, które kieruje do doświadczonych w bojach, czy kapitał 4000 PLN wystarczy, na przeszczep silnika, skrzyni, zawiasów przót + tył od GTI 1.9 najlepiej by było, gdyyby wszystkie części na przeszczep były zdrowe i dużo pojeździły. Z kim mogę pogadać o ewentualnych kosztach, z kim mógłbym wymienić doświadczenia i co w ogóle o tym sądzicie. Zwykły color line bez nakładek, bez cięcia nadkoli z tyłu, (ewentualnie jakiś miły kapeć) ale mocno dowitaminalizowany, tak żeby pajacom z niemieckich gównien kopary poopadały.

Proszę o kontakt i pomoc :)
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Re: swap na sleeeperka :D

Post autor: moralez »

ciezki temat nikt tego nie ruszal 8)7

czytales wogole ten dzial ?
http://www.peugeot205.pl/forum/viewforum.php?f=33
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 16V
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: -BARON- »

kup lepiej całe gti i sobie poprzekładaj a za ewentualną reszte zrób silnik itp.
jak bedziesz jezdził i zbierał graty to niewiem czy ci sie to opłaci.
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
Awatar użytkownika
Haku
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Forever GTI-6
Numer Gadu-gadu: 5369054
Kontakt:

Post autor: Haku »

bedziesz mial problem w zamknieciu sie w tej kwocie - ja jestem po takim swapie u siebie i majac drugie gti na czesci nie zmiescilem sie w tej kwocie. dodam tylko ze wiekszosc czesci zastosowanych przy przekladce bylo nowa stad takie koszta
Peugeot 205 Forever GTI-6 / 170,5KM 198,9Nm
ODPOWIEDZ