tylne lampy
tylne lampy
Witam Mam nadzieje ze umieszczam w dobrym dziale bo nie wiedzialem czy moje pytanie powinno byc z technicznego czy z tego. Otoz o co mi sie rozchodzi. Z tylu mam stare lampy (pomarnczowe kierunki) ostatnio moim kaprysem zachcialo mi sie wymienic to na te nowsze zwlaszcza ze jeden plastik mam pekniety. Moje pytanie brzmi czy musze kupowac nowe cale lampy czy da rade podmienic tylko plastikowe klosze ? Czyli czy uklad zaroweczek jest taki sam? Jesli nie da rady podmienic tylko plastikow to pytanie drugie Czy problem jest z zamiana takich lamp ? Duzo to roboty? Czy trzeba cos przerabiac czy tylko wpiac w kostki przykrecic i koniec ?
- Michal gti
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
- Kontakt:
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
jest jedna smieszna sruba do odklrecenia i podłaczenie kosek i ot tyle!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Hmm co do zmiany lamp ze starego typu na nowy to sprawa wyglada tak:
Po pierwsze nie wchodzie w gre zamiana tylko kloszy bo jest całkiem inne rozmieszczenie zarówek wsteczny w nowych lampach jest w zderzaku i trzeba sobie takowego zakupić
Po drugie kostki są inne znaczy jedna jest taka sama a druga nie
ale i tak rozmieszczenie kabli w tych kostach jset inne wiec w jeden kostce trzeba pozamieniać kabelki a druga zmienić
Sprawa jest w sumie dośc prosta zwalszcza jak sie ma kawalek instalacji elektrycznej od nowcyh lamp no i jak sie na tym zna
, ale nie jest to takie od tak przepięcie
kostek
Tyle z mojej strony i dośwaidczenia zmiany takich własnie lamp
(Stary na nowy typ)
Po pierwsze nie wchodzie w gre zamiana tylko kloszy bo jest całkiem inne rozmieszczenie zarówek wsteczny w nowych lampach jest w zderzaku i trzeba sobie takowego zakupić
Po drugie kostki są inne znaczy jedna jest taka sama a druga nie

Sprawa jest w sumie dośc prosta zwalszcza jak sie ma kawalek instalacji elektrycznej od nowcyh lamp no i jak sie na tym zna

Tyle z mojej strony i dośwaidczenia zmiany takich własnie lamp

Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: ???
- Numer Gadu-gadu: 4666801
- Login tlen: pstelm
tak jak już mówili trzeba wymienić całe lampy a i w instalacji elektrycznej jest troszeczkę zmian. można wykorzystać starą wiązkę łączącą jedną lampę z drugą tylko trzeba poucinać końcówki i dolutować ine wtyki no i oczywiście trzeba dorobić dwuprzewodową wiązkę do światła wstecznego bo teraz będzię w miejscu odblasku w wzderzaku po prawej stronie, a ponadto zmieni się trochę układ wtyczek poszczególnych żarówek
205 1.9TD GTI
205-TEAM-CELESTYNÓW
205-TEAM-CELESTYNÓW