tylne lampy

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
hal205

tylne lampy

Post autor: hal205 »

Witam Mam nadzieje ze umieszczam w dobrym dziale bo nie wiedzialem czy moje pytanie powinno byc z technicznego czy z tego. Otoz o co mi sie rozchodzi. Z tylu mam stare lampy (pomarnczowe kierunki) ostatnio moim kaprysem zachcialo mi sie wymienic to na te nowsze zwlaszcza ze jeden plastik mam pekniety. Moje pytanie brzmi czy musze kupowac nowe cale lampy czy da rade podmienic tylko plastikowe klosze ? Czyli czy uklad zaroweczek jest taki sam? Jesli nie da rady podmienic tylko plastikow to pytanie drugie Czy problem jest z zamiana takich lamp ? Duzo to roboty? Czy trzeba cos przerabiac czy tylko wpiac w kostki przykrecic i koniec ?
Awatar użytkownika
Michal gti
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 rallye, 205 GTi, 205 CTi, 205 RG Cabrio, 205 MultiVan, 306 GTi6, 505 GTi, 304 cabrio, 304 coupe
Kontakt:

Post autor: Michal gti »

Zmień całe lampy, nie powinno być dużo przerobek. Sam niedługo będę robił taką operacje :wink:
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

jest jedna smieszna sruba do odklrecenia i podłaczenie kosek i ot tyle!
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
JoT_JoT
Moderator
Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
Numer Gadu-gadu: 3288286

Post autor: JoT_JoT »

Hmm co do zmiany lamp ze starego typu na nowy to sprawa wyglada tak:

Po pierwsze nie wchodzie w gre zamiana tylko kloszy bo jest całkiem inne rozmieszczenie zarówek wsteczny w nowych lampach jest w zderzaku i trzeba sobie takowego zakupić
Po drugie kostki są inne znaczy jedna jest taka sama a druga nie :) ale i tak rozmieszczenie kabli w tych kostach jset inne wiec w jeden kostce trzeba pozamieniać kabelki a druga zmienić :)

Sprawa jest w sumie dośc prosta zwalszcza jak sie ma kawalek instalacji elektrycznej od nowcyh lamp no i jak sie na tym zna :), ale nie jest to takie od tak przepięcie :) kostek

Tyle z mojej strony i dośwaidczenia zmiany takich własnie lamp :) (Stary na nowy typ)
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...

[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
Awatar użytkownika
deejay
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,6 GTI
Numer Gadu-gadu: 3788033
Kontakt:

Post autor: deejay »

"Zgadzam się z przedmówcą, teraz mozna przejść od słów do czynów" :)
PEUGEOT 205 1.6 GTI
Obrazek
hal205

Post autor: hal205 »

JoT_JoT i o taka wypowiedz mi wlasnie chodzilo. Zamiesciles tu wszystko co mnie interesowalo i czego bylem ciekaw. Dziekuje wszystkim za udzielenie sie w temacie. Temat mozna juz zamknac. Pozdro dla all maniakow:)
Awatar użytkownika
OZzi
Junior
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Post autor: OZzi »

Tez bede zmienial na nowy typ :) juz mam je od Sebka :) Ale chyba samemu sobie zabardzo nie dam rade :P bo sie na tym nie znam...:] aa ma ktos moze schemat lamp nowego typu ??
GREEN p0wEr !!
http://www.ozzi.205.pl
Obrazek
stelmi
Nowicjusz
Posiadany PUG: ???
Numer Gadu-gadu: 4666801
Login tlen: pstelm

Post autor: stelmi »

tak jak już mówili trzeba wymienić całe lampy a i w instalacji elektrycznej jest troszeczkę zmian. można wykorzystać starą wiązkę łączącą jedną lampę z drugą tylko trzeba poucinać końcówki i dolutować ine wtyki no i oczywiście trzeba dorobić dwuprzewodową wiązkę do światła wstecznego bo teraz będzię w miejscu odblasku w wzderzaku po prawej stronie, a ponadto zmieni się trochę układ wtyczek poszczególnych żarówek
205 1.9TD GTI
205-TEAM-CELESTYNÓW
ODPOWIEDZ