czy jest sens instalowanie diód led w zegarach w pugu???

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
mayday

czy jest sens instalowanie diód led w zegarach w pugu???

Post autor: mayday »

witam mam pytanie , moze ktos już wstawił w deske rozdzielczą do puga diody led oferowane na allegro te rozpraszajace swiatło?? i jaki jest tego efekt?? jest sens wkładanie tych diód w desce rozdzelczą starego typu tz w diesla?? bez obrotomierza?? czekam na pomocne posty pozdrtawiam i z gory dziekuje
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Kiedyś się w to bawiłem, kilka przykładów masz w profilach użytkowników. Ogólnie jeżeli nie dasz diód o dużym stopniu rozproszenia to nie będzie wyglądać i działać satysfakcjonująco.
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Dokladnie. Jak diody porzadne to jest sens. Do tego starego jest o tyle problem, ze musza one miec ogromny stopien rozproszenia raczej ;) Takie zwykle swiecidelka podswietla punktowo i bedzie dupnie wygladac.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
mayday

Post autor: mayday »

leprze diody tz?? może podasz konkretnego producenta prezes?? może na allegro znasz kogoś co ma dobre diody o duzym stopniu rozproszenia i nie punktowe?? pozdro
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

ja próbowałem z diodami... wziąłem na próbe ze sklepu 3 rodzaje i 3 kolory :P

zwróciłem nastepnego dnia... po prostu za słabo świeciły... czerwone były za wściekłe... więc wogóle odpadły, niebieskie... może fajne ale te to juz wogóle ciemne na max... a białe miały i tak taką żółtą poświatę (od tej szybki, przez którą chcąc nie chcąc i tak to światło przechodzi), sostałem przy żaróweczkach....

ale w zanadrzu mam inny pomysł :D mam świetlówke ze skanera... problem jest znowu taki, że jest za jasna :D i trzeba dodać drugi potencjometr....
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

lepiej zadbać o oryginalne żaróweczki - będzie ładniej
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
ODPOWIEDZ