Jaki komplecik glośników?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Michał

Post autor: Michał »

a czy wygłuszał ktoś cięgna? albo może nadkola i grodzie?
Awatar użytkownika
IGI
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: IGI »

tak jak pisze BubuPN zaklejasz wszystkie mozliwe otwory i ciegna tez najlepiej oklej je pianka taka jaka sie kladzie przed polozeniem paneli podlogowych ja grodzi i nadloli nie wygluszalem
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ale właśnie chodzi o to żeby te otwory nie były w pełni zaklejone, bo przecież jakoś muszą się tamtędy zmieścić kable i inne wynalazki, po to właśnie jest nóż do cięcia tapet
Awatar użytkownika
IGI
Junior

Post autor: IGI »

ale przecierz kable przechodza przez ta charmonijke kolo zawiasow ja mowilem o otworach na drzwiach czyli cala wewnetrzna strona + te takie smiesznejajowate otwory
marjo
Junior

Post autor: marjo »

czesc,kurcze ja tez musze sobie w takim układzie dzwi wygłuszyc,i cos jeszcze z tyłu boki tez?a ma moze ktos zdjęcia jak tą mate przykleił?a np jak wygłuszyc silnik?chyba nie da rady tego zpoządnie zrobic bez wyjmowania silnika,bo przeciez wszystko zafajdane jest brudem,ale nie o tym post,

ja mam mozliwosc kupna 2 głosników 16 cm (2 drozne) i 2 głosniki bodajze 12 cm
plus skrzynka z basem i wzmacniacz,wszystko za 350zł.jest to jakas firma orion?!?>jest cos takiego?sprzet ponoc rok temu kosztował 950 zł w sklepie bo tyle ten koles dał.warto?czy lepiej na razie kupic sobie dobre na przód 3 drozne i zbierac kase na reszte?
pomózcie bo ja sie wogóle nie znam na głosnikach.
ja,moja muzyka,moje miasto szczecin
BubuPN

Post autor: BubuPN »

zainwestuj w dobry przód, a później w dobry bagażnik.... głośniki w półce albo niewiele Ci dadzą albo zepsują wrażenia akustyczne, a co do wygłuszania to nie wygłuszasz komory silnika tylko drzwi żeby plastiki nie trzeszczały i blacha nie wpadała w rezonans, a jeśli chcesz mieć na prawdę dobrze wygłuszone no to jeszcze podłoga, podsufitka, bagażnik
Ostatnio zmieniony 16 lut czw, 2006 1:01 am przez BubuPN, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

orion jest ok -ja bym bral na twoim miejscu za taka kase...
jak chcesz 3-drozne to ja polecam wizyte u stolarza w celu leczenia debowego ucha (mi nie pomoglo, ale ja to juz inna historia :wink: )
marjo
Junior

BAnita mówi ze ok,a Ty bubu ze narazie przód,a tył montował bym nie w półke lecz w boczki za te zaslepki,orginalnie mam tam jakies blaupunkty z przed 14 lat
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

te 12 to pewnie 13, wiec wejda na tyl, tak jak mowisz.
Zeby zalozyc 16 musisz albo dac dystans albo wyciac wieksza dziure w drzwiach -w kazdym razie oryginalne maskownice out. Orion zle nie gra -za ta kase bedziesz mial ok sprzet :)
marjo
Junior

tak wiem 16 na przód wchodzi ale trzeba wywiercic dodatkowe dziórki,juz to zrobiłem
marjo
Junior

jak podłoge wygłuszyc?tą samą matą co dzwi?to sie zrobi płaskie i kicha,tak jakby ktos reccznik połozył,nic nie da,chyba ze są ine sposoby
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

podloga jest wygluszona
marjo
Junior

dobra a jak dam dystans w dzwi zeby 16 weszło to czy mi sie orginalna maskownica zatrzasnie dobrze?
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Banita pisze: Zeby zalozyc 16 musisz albo dac dystans albo wyciac wieksza dziure w drzwiach -w kazdym razie oryginalne maskownice out.
czytasz w ogole?? 8)
marjo
Junior

nie denerwuj sie,dopiero co wstałem.POzdrawiam i ide kawe pic.kupie chyba tego oriona albo tak jak mi powiedział BUBU Hertza-odseparowanego na przód i juz.decyzja zapadnie za 2 tygodnie bo wtedy bede miał kaske
ODPOWIEDZ