Niskie, średnie, wysokie... to umowa.
Na ile części podzielimy sobie całe pasmo to nasza sprawa.
Ważne żeby w efekcie końcowym uzyskać płaską równomierną charakterystykę bez podbarwień rezonansów...i pustych fragmentów.. pomijając już impulsy i fazy...zmiany faz przez zwrotnice..
Tyle że propagacja fal jak i sposób ich odbierania przez człowieka wymuszają pewne rozwiązania..
"wysokie" i "średnie" powinny "patrzeć" na nas bezpośrednio
"niskie" nie muszą już na nas "patrzeć" bezpośrednio..ale muszą być nadal wyraźne i szybkie, i trzebaby je podzielić na te które będą jeszcze "gadały" do bazy stereo i te "niższe".
Długość fali tych "niższych" mierzy się już w metrach i nasilenie zjawiska interferencji przemawia za zastosowaniem jednego źródła - subwoofera
SUBwoofer z założenia i nazwy powinien tylko DOPEŁNIAĆ tonami "SUBniskimi" ale złem koniecznym w aucie jest oddanie mu też tych "niskich" więc mamy w zasadzie taki WOOFER - a jak bedzie kiepski to będzie podbarwiał rezonansował i tylko będzie głowa bolała
Już zapomniałem o czym chciałem napisac

501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne