doradzcie jakie radio :]

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

z sony jest tak: mogę się zgodzić, że ich radio za 2000 zagra lepiej niż nawet 358 clariona, ale jeśli chodzi o porównanie brzmienia radyjek w podobnej cenie to sorry - sony nawet głupiemu jvc do pięt nie dorasta. Było co prawda kilka wyjątków (n.p. 7500 i jego następca 7750 z Burr Brownem), ale z wyjątkami wjadomo jak jest.
Pioneer owszem - gra lepiej od jvc czy panasonika (z wyjątkami), ale do clariona czy alpine'a się nie umywa.
Mojego dżejwiska mogę pchnąć za jakieś 450 zł, może troszkę taniej...
Ferguss

Post autor: Ferguss »

dokładnie tak jak piszesz, radio to tylko mały element układanki... głośniki a przede wszystkim wygłuszenie to podstawa... ale nie oszukujmy się: audiofilem nie jestem i nie mam zamiaru wkładać w audio od 3000zł w górę :mrgreen:
Ramzes

Post autor: Ramzes »

apropo porównania Pionka to zalezy jaki Pionek do jakiego modelu znam Clariony które muzycznie brzmią o wiele gorzej niż srednie modele Pionka... z Alipne miałem mało do czynienia pozatym że mam midbasy Alipne i kumpel ma radyjko gra niezle ale nie porównuje bo dal za nie 1500 zł...
Ferguss

właśnie zamierzam wstawić 13cm Alpine w drzwi - jak to gra? - ujdzie w tłumie?
tylko nie wiem czy dać dwudrożne czy na osobnej osi...
Ramzes

no ja mam 13 cm Alpine'a midbassiki jak dla mnie grają dobrze lepiej od Pionków 1348 - większa wytrzmałośc jak i dynamika, moim radiem nie potrafie ich wykończyć :) Niezły sprzęt - apropo przedziału cenowego to polecam. Najlepiej wsadzic układ odseparowany ale w sumie w P205 miejsca na głośniki z przodu są na wyższym poziomie niz u mnie i wręcz na poziomie uszu tak że dwudrożne nie są głupim rozwiązaniem - wybór nalezy do ciebie :) jak cos to moj numer gg: 770344 jakbys chcial cos wiedziec
Ferguss

ta informacja mi wystarczy :) myślę że z tubką powinno być słychać spokojne umta umta tyryry ;)
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

takie dyskusje mozemy prowadzic w nieskączonosc...a i tak do niczego nie dojdziemy..bo kazdy ma swojego faworyta...i kazdy lubi co innego...
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: BubuPN »

dwudrożnych nie ma sensu brać, lepiej założyć zestaw odseparowany bo wtedy wysokie tony są lepiej usytuowane, a co do rozmiaru to można się też pokusić o 16,5cm - wtedy wystarczy dorobić albo kupić za jakieś 10 zeta na allegro dystanse z mdf
invictus

Post autor: invictus »

Albo zrobic tak jak ja -wziac wyzynarke... :twisted:
Ramzes

bubu apropo 2 droznych to zalezy co od nich oczekujesz a cena tez jest ich mniejsza. Pozatym kiedy są ustawione z przodu mniej wiecej na wysokości uszu to nie rozumiem po kiego dawac zestaw odseparowany - zawsze tył powinnien nadrabiac
BubuPN

Post autor: BubuPN »

po to żeby dźwięk się krzyżował, a nie zderzał, coś w stylu ustawiania sceny w kinie domowym, no bo nie powiesz mi, że nie słucha się radia przyjemniej gdy zestaw jest odseparowany i tweetery są umieszczone w słupkach gdzie można nimi dodatkowo wymanewrować tak by efekt był jak najlepszy
Ramzes

lepiej sie słucha gdy zestaw jest odseparowany - wtedy mamy mozliwsoc uslyszenia większego pasma przenoszenia i milszych dla ucha dzwięków, ale jesli ktos ma mniej kasy lub tak jak mówiłem w p205 miejsca na glosniki z przodu są mniej wiecej na wysokosciach uszu (przynajmniej troche wyzej niz w innych autach) to zaleznie od muzyki jaka bedzie grac mozna kupic na przod 2 drozne i tyl za to zrobic porządniejszy a wiadomo ze jak nie widac tweeterow to nie wyglada to ze ktos ma sprzet dobry :) oryginalne maskownice w p205 są akurat bardzo przyjemne gdyz nie widac glosniczków jakiej są marki takze roznie mozna sie bawic ale wydac 100 zł za 2 drozne a załóżmy 250 zł za odseparowane przy fakcie ze na tyl chcemy wstawic cos mocnego i auto nie jest duze to moim zdaniem 2 drozne wystarczą. :D
Awatar użytkownika
cejot
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

Odswieze troche temat zeby nowego nie zkladac :)
Co sadzicie o Sony CDX-GT30RN. Czy ktoś z was mial okazje uzywac tego radyjka?
Ewentualnie co mozecie polecic do 300zl z hakiem?
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

co do radia polecam kenwood'a .... mam i jestem b.zadowolony. jakos kdc w4034 czy cos takiego
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

kurcze a ja nie wiem jakie wybrac czy uzywane ale model lepszy >>> http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PIONEER- ... dZViewItem

czy nowka sztuka ale model nizszy >>> http://cgi.ebay.com/ebaymotors/PIONEERD ... dZViewItem

ciekaw jestem czy radio bedzie u nas w polsce dzialac jak myslicie no i wiem na bank ze nie bede mial rds ale on jest mi zbedny reszta chyba gra co myslicie?

to ma tylko grac ze wzmacniaczem albo tym >>>
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Rockford ... dZViewItem

albo tym >>> http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Kenwood- ... dZViewItem

no i skrzyna z tylu i na przod jakies glosniczki i syczki i styka doradzcie ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
ODPOWIEDZ