Zabudowa bagaja - jak i z czego?
Zabudowa bagaja - jak i z czego?
No więc mam film na zrobienie bagaja. Czyli zabudowanie tuby i wzmachola, oczywiście z okienkami plastikowymi plus ze dwa neony z kontrolka dźwięku. Pozostaje tylko pytanie jakich materiałów ogólnodostępnych najlepiej użyć?? Mam tu na myśli rzeczy dostępne w sklepach typu Praktiker, Castorama czy Leroy Merlin.
no z wiórówki nawet nie próbuj bo trzeba robić dużo skosów i łączeń i wiórówka nie jest do tego zbyt dobra... no i bardziej przenosi drgania, więc przy wiórówce gra cała obudowa - tak jak przy dudniących papierowych tubach
myślę, że jeśli masz garaż, wyżynarkę od drewna, wiertarkę i kilka innych narzędzi to dasz sobie radę... no i musisz oczywiście zmierzyć do głośnika typ i pojemność skrzyni na głośnik... powodzenia... jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć to pytaj... pozdro...

mozesz tez zrobic tak ze wykonac obudowe do glosnika z mdf-u a reszte ktora ma przykrywac wzmachor itp ze zwyklej wiorowki bo mdf jest stosunkowo drogawy ale moze byc problem ze skosami tak jak wspomnial ariel.
co do wyzynarki to kup sobie jakis POWER PLUS z nomi albo cos w tym stylu za 60 zl,powinna ci wystarczyc do wyzniecia kilku otworów,jak sie zepsuje to ci wymienią:)
pozdrawiam
co do wyzynarki to kup sobie jakis POWER PLUS z nomi albo cos w tym stylu za 60 zl,powinna ci wystarczyc do wyzniecia kilku otworów,jak sie zepsuje to ci wymienią:)
pozdrawiam