Peugeot 205 1.1l

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Kuśmier

Peugeot 205 1.1l

Post autor: Kuśmier »

Witam. Mam takie pytanie. Od niedawna mam Peugeota 205 1.1l. Warto brać się za przeróbki tego silnika czy lepiej wsadzic coś większego, np 1.9GTI. Auto ma jezdzic w KJS-ach, pozniej moze coś więcej :wink:
Awatar użytkownika
plaski
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 205 1.8 GRD `92 ---> Peugeot 306 1.8 16V `00
Numer Gadu-gadu: 944242
Kontakt:

Post autor: plaski »

Mnie się wydaje, że raczej zdecydowanie lepiej bedzie wsadzić odrazu coś konkretnego :) Bo 1.9 GTI sa super ;) hehe
Był sobie 205 1.8 Diesel :) Teraz większy LEW! 306 1.8 16V :) Ten lepiej przyspiesza i hamuje! Czyli ideał?
http://plaski.peugeot205.pl/<br />
http://www.inew.pl/
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

Mysle ze sprzedaj ten samochod i kup GTI. Przekladka z silnika 1,1 na 1,9 wiaze sie z szeregiem innych przerobek ktorych koszta sa duze, nawet bardzo. Ja mialem robic cos takiego ale zaniechalem tego projektu i wlozylem 1,4 i teraz bawie sie w jego modyfikacje.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Kuśmier

Dzieki. No z 1.4 można wyciągnąć zdecydowanie więcej niż z 1.1 :)
A chciałbym jeszcze tak teroretucznie zapytać, co jest tak dużo do zmieniania przy przekładce na 1.9?
Wiem że GTI ma inne zawieszenie przednie, ale czy trzeba je zmieniać lub przerabiać?
Awatar użytkownika
Banita
Peugeot 205 Master

Post autor: Banita »

Jak nie chcesz urwac, to raczej tak :wink:
Jezeli chcesz sie bawic w sport, to 1.9gti sobie odpusc -chyba, ze chcesz jezdzic rekreacyjnie, a nie wygrywac :wink:
Mozesz wziac 1.6
Kuśmier

Banita pisze:Jezeli chcesz sie bawic w sport, to 1.9gti sobie odpusc -chyba, ze chcesz jezdzic rekreacyjnie, a nie wygrywac :wink:
Mozesz wziac 1.6
a dla czego 1.6 zamiast 1.9?? Pewnie dla wielu głupie pytanie ale nie mialem stycznosci z tymi silnikami i nie wiem :P
Awatar użytkownika
woocash
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 ph1 1984 GR
Numer Gadu-gadu: 9752783

Post autor: woocash »

a jaki to 1,1?
bo.. mozna do niego wsadzić porządne gaźniki, i będzie to jakotako nieekonomicznie hulać :)

oczywiście.. opcja z tym samym w 1,4 daje lepszejszy efekt nieco :)

PS.. w kjs są klasy pojemnościowe?
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
Kuśmier

woocash pisze: oczywiście.. opcja z tym samym w 1,4 daje lepszejszy efekt nieco :)

PS.. w kjs są klasy pojemnościowe?
Aha no to juz wiem OCB :D rzeczywiscie nie pomyslalem o klasach :oops:
ODPOWIEDZ