uniwersalne progi warto sie bawic z nimi ??

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
daro900
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

uniwersalne progi warto sie bawic z nimi ??

Post autor: daro900 »

Witam szperalem ostatnio na allegro i widzialem tam od cholery uniwersalnych progow o regulowanej dlugosci i tak sie zastanawiam czy pasuja one do 205-tki . moze ktos ma doswiadczenia z tym zwiazane ?? z moze ktos posiada zdjecie puga z takimi progami? bardzo mnie to ciekawi poniewaz ceny tych progow sa bardzo przystepne :)
madafaka

Post autor: madafaka »

zapraszam do profilu nadii, ona ma takie uniwersalne progi, były skrócane, ale efekt chyba jest!!! :D :D
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

bubu nie dawno wlasnie takie uniwersalne progi kupil......narazie sa u lakiernika zobaczymy jaki bedzie efekt to wtedy sam zobaczysz..czy warto sie w to bawic
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

banderola tez ma takie uniwersalne
peugeot 205 a zarazem audi B3
madafaka

bubu ma dokładnie te same co my!!!! (nadia)
Awatar użytkownika
_Ryba_
Junior
Kontakt:

Post autor: _Ryba_ »

madafaka pisze:bubu ma dokładnie te same co my!!!! (nadia)
aha to nie wiedzialem.....no to efekt murowany....
<<<Moja Furka SPRZEDANA!!!!>>>

Post autor: ariel »

ja zamówiłem kiedyś takie.... doszły przymierzyłem do auta i sprzedałem bo wisiału 6 cm nad ziemią.... ale nie podobasły mi się.... chuj***** e wykonanie tych uniwersali.... dajcie se na luz....
madafaka

nasze były naprawde nieźle wykonane, ale to pewnie zależy od producenta i szczęścia kupującego :D :D .
ariel

Post autor: ariel »

Najpierw miały iść te co zamówiłem do szwagra Fabii, ale przymieżyliśmy i nie dosyć, że nie pasowały a miały pasować, to jeszcze komopletnie rozbijały wygląd auta :roll: No to co - miały iść potem do mnie do auta - przyłożyłem je i w śmiech - prawie na ziemii leżały i nie podobały mi się bo to nie ten styl.... Zapłaciłem za nie 150 + wysyłka... No i sprzedałem... A do szwagra zamówiliśmu za 250 zł fajniutkie progi z ABS-u a nie z włókna firmówki Autostyl Janko.... Progi uniwersale jeżdżą teraz w escorcie - tam wyglądają nawet spoko...
daro900
Junior

Post autor: daro900 »

:) no to teraz mam dopiero dylemat :) To ze te wszystkie spojlerki z wlukna szklanego sa raczej kiepsko wykonane to wiem bo jakies dwa lata temu szykowalem spojlerki i pasowalem do malucha mojej matki roboty w hu..... ale efekt zajebisty wyszedl :P wiec mysle ze sobie dam rade z tymi do puga :) tylko ciekawi mnie najbardziej czy duzo szlifowania bedzie zeby je ladnie dopasowac iaj wogole sie przymocowuje ? bo w maluszku to nitami je przymocowalem i ladnie to wyszlo ale w pugu tak cyba nie bede robil :| no ale w kazdym razie dzieki za info zaraz sobie poogladam zdjecia z profili :P hehhe
madafaka

Wyślij PW do Bonzo18 bo on montował progi Nadii i ci powie ile roboty było, i jak je mocował.
Wydaje mi się że nity były, ale teraz jest tak zroboine że ich nie widać!!, Tzn nie znajdziesz nawet z bliska miejsca gdzie były!! ale jak to zrobiono to nie wiem. Dla mnie liczy się efekt. A moim zdaniem efekt jest niezły.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

ee z tymi progami uniwersalnymi nie jest tak źle, wystarczy polakierować, przyciąć i później można je zamontować w dwojaki sposób czyli albo na specjalny klej (byle nie ten do szyb) albo zrobic otwory na sruby, wtedy sie będzie trzymać jak sk**wesyn ale nieciekawie będzie wyglądać jakbyś chciał z progów rezygnować, a co do materiału spojlerów itp. to faktycznie większość rzeczy nie jest wykonana z dobrych materiałów, ale co do progów z allegro to są one na 100% dobre, bo dałem moje części do lakierowania w profi firmie tuningowej i tam mają identyczne w sprzedaży, najgorsza zabawa jest ze znalezieniem lakiernika, który się podejmie malowania części typu progi, lotki czy inne bajery.
madafaka

ale to będzie zawsze niezależnie czy progi są orginalne czy nie.
Acha no i na pewno można je zamontowac jakos inaczej bo u nas raczej nie byly klejone, a sladu po nitach nie znajdziesz. Tyle że na pewno jest wtedy duużo więcej roboty.
Awatar użytkownika
adidj
Junior
Kontakt:

Post autor: adidj »

nity wpuszczone glębiej w plastik i zaszpachlowane dlatego nie widac ja mam tak samo i jest ok :D :D
peugeot 205 a zarazem audi B3
madafaka

no właśnie może tak. bo nity były na 100% a teraz nie ma po nich śladu
ODPOWIEDZ