Amorki od GTi w 1.1 XL ????

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Posiadany PUG: 205 GTi XU9JAZ
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Amorki od GTi w 1.1 XL ????

Post autor: baberek »

Siema Panowie, wlsnie jestem na etapie "glebienia" mojej skromnej furki (przod skrocone orginalne amorki + zielone sprezynki H&R) a tyl... no wlasnie opuszczenie na belce mi nie wystarcza i zastanawiem sie czy beda mi pasowaly amorki od 1.6GTi bi mam takie za dobre koszta do kupienia, ja mam 1.1XL, moze mi ktos cos podpowiedziec????

I przy okazji jeszcze jedno pytanko. Co sadzicis o dystansach zmieniajacych rozstaw srob ze 108 na 100, bo mam takie firmy RH i do tego felgi DOTZ 13"x7" ale przyznam szczerze,ze troszke boje sie to zalozyc,zeby nie "pogobic kol"

Czekam na Wasze opinie... Pozdrawiam, Wojtek
BubuPN

Post autor: BubuPN »

gdzieś czytałem na temat zmiany rozstawu śrób, to było chyba rozwiązanie a'la dystanse czyli na piastę się zakładało normalnie np. 4x108, a felgę można było założyć o wybranym wcześniej rozstawie, ale nie jestem do końca tego pewien
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Kontakt:

ja wlasnie o tym pisze ;) dystans wkrecasz na 108 a pozniej felge na 100.
BubuPN

jak będą dobre śruby i felga będzie miała osadzenie to się furka nie rozkraczy

tak na marginesie i poza tematem - będziesz na zielonogórskim zlociku w maju?
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Kontakt:

Hehe.. to w Poznaniu wiedzia o zlotach w takiej miescinie ;)??
Naturalnie, ze bede, bo klub ktoremu "przewodnicze" jest wspolorganizatorem wlasnie tego zlotu. A nawet nie wiem czy pamietasz, ale mielismy sie juz okazje spotkac w Poznaniu na inauguracji sezonu tuningowego. Widzialem tez innych chlopakow (a raczej ich auta:) )
A co do zlotu to wiecej znajdziesz na naszym forum : http://forum.tuning.pl/viewforum.php?f=70
BubuPN

aaaa faktycznie, racja racja, juz kojarzę, bez Puga byłeś czy coś takiego, a co do zlotu Zielonogórskiego to zostaliśmy tam zaproszeni więc jedziemy :mrgreen:
Awatar użytkownika
baberek
Junior
Kontakt:

hehe... to calkiem spoko..
A kto jeszcze przyjedzie?? Jakies 205-tki inne przyjada?? jak tak to sie jakis sektor dla 205-tek wydzieli :D
BubuPN

nie wiem czy 205-tki przyjadą jeszcze jakieś, ja w każdym razie do tego czasu moją będę miał już prawie ukończoną :D , wiem, że na pewno będziemy z SRP i możliwe też, że trochę osób niezrzeszonych i z Diabolo sie zabierze, ale co do tego kto na 100% pojedzie to nie jestem pewien, bo to różnie z ludźmi bywa
ODPOWIEDZ