Trafiły mi sie 2 głosniki fajne dosyć. średnica 30 cm tylko jeden jest przecięty od membrany do początku zawieszenia a drugi jest tak porwany ze membrane można sobie wyjąć i pooglądać co jest w śroku Moje pytanie... czy da sie coś z nimi zrobić??? ten pierwszy to może skleić sie da? można tak robić? bo z tym drugim to sie raczej nic nie ździała
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
można sklejać ale nie wiadomo ile taka prowizorka wytrzyma i jak to będzie grało, ja na Twoim miejscu w takim stopniu uszkodzonych głośników bym nie kupował chyba, że na części jak lubisz majsterkować
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
to jest do kolumny, kolumna ma 3 głosniki i 2 zwrotnice. naprawde na wypasie. ten największy głosnior to jakiś basowy a te 2 małe to soprany. słyszałem jak wczesniej grały i było naprawde głosno... moze te 2 soprany jakoś zagłusza ten duzy basowy,
da sie wogole to pokleic?? jest jakis specjalny klej albo cos??
moim zdaniem powinienieś je poprostu ... wywalić .. nawet gdybyś był zegarmistrzem to i tak nie uda Ci się posklejać tych membran i zawieszeń w taki sposób, aby je idealnie wycentrować..cewka głośnika pracuje w bardzo wąskiej szparce i odchyła rzędu 1mm powoduje iż cewka zaczyna obcierać i zamiast muzyki mamy zgrzyty i trzaski..co do wymiany całych membran to tylko w przypadku gdy dostajesz orginalną, a nie jakią celuozową podróbę..membrana odpowiada za generowanie fali dzwiękowej i jest projektowana do konkretnego głośnika, więc każda zmiana materiał z którego jest wykonana automatycznie przekłada się na dźwięk ( z regułu na gorszy)..
no w sumie to mnie przekonałes. chyba dokupie te 2 głosniki i bedzie git. ile mogą kosztowac?>
oczywiście że da się naprawić!!!!! ja naprawiam takie rzeczy; zmieniam cewki, membrany, wszystko co się da, nikt jeszcze nie narzekał a cena zdecydowanie niższa niż nowego głosnika co do parametrów napewno nie uda sie zachowac identycznych ale jaką masz szanse dokupić identyczne nówki???? często głośniki identyczne z wyglądu mają zupełnie inne parametry wiążące je z obudową i kupujemy jakieś tanie głośniki na wygląd i na wielkość a sprzęt potem gra jak 'puszka'
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne