Pałany niepohamowaną chęcią puszczenia odmy luzem, jak również totalnie zdegustowany umieszczaniem pod maską flaszki po coca coli, postanowiłem sam wykonać zbiorniczek odmy. poniżej zdjęcie zbiorniczka przed face liftingiem...
w ostatecznej wersji skróceniu ulegnie króciec dopływowy oraz pojawi się zaworek do opróżniania.
Załozenie jest sluszne. Do calkowitego profi podejscia brakuje tylko filtra powietrza na odmie. Przez odpowietrzenie bedzie sie tam dostawal brud, ktory w konsekwencji moze znalezc sie w oleju w silniku. Co prawda bedzie to bardzo maly procent, ale skoro robic, to najlepiej jak mozna, zwlaszcza, ze kosztow inwenstycji to znaczaco nie podniesie :wink:
Ostatnio zmieniony 27 lut śr, 2008 12:00 pm przez Lord Devil, łącznie zmieniany 1 raz.
Słuszna uwaga....
problem w tym że wykonałem już otworki, ale to obejdę zatem w inny sposób..
od góry pójdą dwie warstwy metalowej siateczki z bawełnianym filtrem pomiędzy nimi, tak by była możliwość wymiany w przypadku zabrudzenia.
kolejne sensowne uwagi szanownych forumowiczów mile widziane.
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
spoko wynalazek! szkoda ze nie ma takich w sprzedarzy!!!! ja mam puszczony wąż o dł. 1.8m pod samochod za przednimi siedzeniami jest puszczony wolno w atmosfere...
Caly czas jest nadcisnienie, w koncu to 4 gary i 4-suw, wiec w kazdym cyklu masz strzal przedmuchow, ktory jest wiekszy niz objetosc powietrza, ktora zassaja 2 idace ku gorze tloki. Nadcisnienie sie zwieksza i zmniejsza, ale podcisnienia nie ma.
PS -mam nadzieje, ze to kwasowka, bo na paliwie bezsiarkowym raczej nie jezdzisz