kolor Kameleon
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
kolor Kameleon
Mam dwa pytania:
1. czy nie wie ktos ile kosztuje malowanie samochodu w kolorze kameleon
2. gdzie to mozna zrobic w okolicach Kielc lub niedaleko
Re: kolor Kameleon
Heler pisze:Mam dwa pytania:
no kolego zapomnij zanim pomyślałeś

lakier to jest koszt 1 kPLN za litr ... (najtańszy)
na PUG'a potrzeba około 2,5 litra,czyli 3 puszki bo to jest lakier z klasy Hi-end i nie sprzedaje się go w innych ilościach niż litr.
plus akryl na cały samochód w kolor (coby efekt był)
podklad na cały samochód (coby efekt był)
lakierowanie w profesionalnej komorze bezpyłowej (nie chciałbyś chyba żeby z lakieru za 3 tysiące wyszły zacieki albo jakiś kurz się na nim osadził)
ciężko Ci by było się zamknąć w kwocie 5 tysięcy ...
no i oczywiście musisz jeszcze znaleźć lakiernika który się tego podejmie ... a tacy którzy tego nie spieprzą liczą conajmniej 1,5 ...2 kPLN za robociznę ...

ps.
jak byś chciał jednak to mam zniżkę w Stadoxie

no i mogę przywieźć ten samochód do Lublina i tu Ci zrobimy go

ale koszty już znasz ... dalej chcesz ?
u nas w mieście jest zakład który kładł już kilka kameleonów,tych tańszych i droższych,podobno pomalować to jest przerąbana sprawa, trzeba malowac całe kompletne autpo bo inaczej nie bedzie efektu,tzn. nie mozna sobie drzwi zdjąc na wieszak czy maske tylko jak sie juz maluje to całość, do tego odpowiedni czas suszenia po kazdej warstwie w odpowiedniej temperaturze,odpowieednia grubosc warstw itd., jezeli bys przerysował sobie drzwi to zapomnij ze je polakierujesz i bedzie ok,trzeba byłoby malowac odrazu cały bok.
jeżeli chcesz zabłysnąc lakierem to w tanszy sposób a równie atrakcyjny mozna polakierować auto na dwa kolorki.
pozdrawiam
jeżeli chcesz zabłysnąc lakierem to w tanszy sposób a równie atrakcyjny mozna polakierować auto na dwa kolorki.
pozdrawiam
można osobno elementy lakierować na kameleona jeśli używasz dokładnie tych samych odcieni i zachowujesz odpowiednie ciśnienie, w Czechach na zlocie widziałem Gościa który miał pomalowane w kameleona jedynie pół przodu tzn. nadkola, zderzak i maskę, a reszta była w kolorze normalnym aczkolwiek ładnie komponującym się