Panel w Sony

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
mozart04

Panel w Sony

Post autor: mozart04 »

Od dłuższego czasu panel w moim Sony nie wyświetla wszystkiego, lub wyświetla bez ładu i składu.
Może już ktoś spotkał się z takim przypadkiem.
Co można zrobić?
rotel1

Post autor: rotel1 »

To normalne zjawisko :)
Może panel Ci upadł ? A jeśli nie, to też mnie to nie dziwi, że przerywa. Najprawdopodobniej nie łączy gdzieś taśma (w panelu). Delikatnie go rozkręć i sprawdź lutowania. A jeśli się boisz samemu "grzebać", to oddaj do jakiegoś punktu naprawczego aby go sprawdzili.

W samochodzie panują bardzo trudne warunki pracy dla sprzętu audio: w lato upały na słońcu, w zimę ostry mróz - duże amplitudy temperatur powodują szybsze utlenianie się lutów, przez co pogarsza się ich przewodzenie, a tu najpewniej tkwi problem.

Pozdrawiam,
BubuPN

Post autor: BubuPN »

a sprawdzałeś czy nie ma luzu pomiędzy panelem, a radiem jak gra? ja czasami mam nieco podobny problem, że nic mi nie wyświetla albo, że grafika i cd text zatrzymują się w miejscu, wtedy wystarczy tylko panel lekko docisnąć do radia i jest ok
Awatar użytkownika
robakkk
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: robakkk »

Jest jeszcze jedna kwestia. Jesli masz wyzszy k\model na elektrycznej windzie,to moze byc tasma laczaca panel z reszta.
Pozdrawiam,
Robakkk
mozart04

Post autor: mozart04 »

Dzięki wielkie, już jest dobrze. :lol:
ODPOWIEDZ