Po głowie chodzi mi montaz gaznikow weber 45 Z tym ze nie znam nikogo kto mogl by poprawnie zamontowac i wystroic taki zestaw.. Pytanie tez jak to jezdzi w praktyce? Czy ciagnie to za soba jakies inne modyfikacje itp. prosze o wszelkie rady, namiary na osoby ktore moga zestroic to w calość tak zeby mialo to rece i nogi
Załączniki
Zero łaski, zero wzruszeń..
-------------------------
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4 NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Nie wiem tylko Para czy pamietasz, ze ten Pan poprzestal bodajze tylko na odpaleniu tego zestawu! Wiec o jakim kolwiek zestrojeniu chyba nie moze byc mowy?
stef pisze:
levis przede wszystkim chodzi o dzwiek silnika
Zen, napisz do Sekatora Tomka, on z tym swoim rallye ma gaźniki, teraz ogarnia trąbki, więc na 99% będzie miał kogoś kto to założy i zestroi..
przemyśl tylko sprawę żeby nie zrobić tak że auto które ładnie jeździ po tych modach u nie fachowca nie zaczęło kuleć... bo przecież będę go chciał później odkupić
Sebek pisze:auto które ładnie jeździ po tych modach u nie fachowca nie zaczęło kuleć... bo przecież będę go chciał później odkupić
Pozdro
Dlatego chodzi mi o kogos kto potrafi to zrobic dobrze- nie bede sie bawil w projekty po 2 lata- bo mnie na to nie stac a i auta chce uzywac
Sebek o auto sie nie martw- jak co wroci do ciebie
Przede wszystkim na takim zestawie można wydusić z puga 160-170 kucy a to sporo jak na 8- zaworową jednostkę .Dla kasiastych sa 4 przepustnice z wtryskiem Jenvey-a . Do strojenia polecam odwiedzić warsztat motocyklowy w swojej okolicy . U mnie jest np. Kolec http://www.kolec76.com/ Moje auto będzie strojone w Krakowie na hamowni bo bez tego ciężko będzie . Swego czasu w Górach Roman Baran jezdził 205 na gażnikach i przy silniku 1.6 z głowicą od mi16 osiągał rewelacyjne miejsca . Baranowi ustawiał gażniki Bogdan Wozowicz.
Banita tobie to czasem starch cos pisac- bo nerwowy jestes czasem, tylko czy to kwestia moich pomysłw
Moralez nie stac mnie na projekty trfajace po 2 lata- ze bedzie wiecej palic to wiem, ale mam nadzieje ze przy spokojnej jezdzie w 30 sie zmieszcze
Marcinpug tyz myslalem nad warsztatem motocyklowym ale to juz na koncu. Trzeba to poprawnie zalozyc i podpiac wszystko tak zeby auto jezdzilo- i o to mi glownie chodzi, z synchronizacja gaznkow pomeczyl bym sie wlasnie pozniej.
Jeśli potrzebny będzie numer telefonu do tej firmy , to mogę podać
Byłem tam w sobotę na strojeniu swoich Weberów
Jest tam dwóch fachowców i pierdylion gaźników na milionie półek.
FIAT - Fix It Again Tommorow
Fiat Coupe Turbo - 220HP
Fiat Coupe 20V - 147HP + LPG
Kiedyś 205 XS - 79 HP + LPG
levis pisze:Mam pytanko. Co wlasciwie daje ten mod. Zamiana wtrysku na gaznik ? podnosi moc, czy tylko brzmienie itd ?
powiem tak - ja co prawda mam jeden gaźnik, ale to jest naprawdę coś pięknego i nie zamienił bym gaźnika na zwykły wtrysk (no chyba że były by to 4 przepustnice i specjalnie zaprojektowany układ)
Pomijam kilka koników więcej. Trzeba się samemu przejechać i zobaczyć jaka jest różnica w reakcji na gaz itd