Temat drażni mnie o dawna, więc chciałbym wybadać rynek o ile projekt by wypalił.
Widziałem na Allegro pare aukcji z pokrowcami z jednego kawałka skóry itp itd w cenie około 30zł.
Oczywiście są to tylko obszycia obrzeży, a nie ramion kierownicy i właśnie tu pojawia sie dylemat.
Zastanawiam się (o ile znajde tam jakiegos producenta, a nie importera), żeby podesłać im skórę z kierownicy mojego RG i dorobili na miarę taki pokrowiec, żeby pokrywał także ramiona, czyli wyglądał praktycznie jak oryginał.
Wiadomo, że dorobienie jednego pokrowca kosztowałoby pewnie troszke drożej, niż taka mała produkcja "hurtowa"

Chodzi o taką kierownice oczywiście
No i teraz małe podsumowanie włącznie z pytaniami:
1. Czy ktos spodkał sie z takimi "pokrowcami" u siebie bądź u innych i może coś powiedzieć o jakości materiału i jego wytrzymałości?
Mam kumpla, który zakupił to ostatnio i sobie chwali, ale sam nie widziałem, więc nie wiem dopóki nie zobacze.
2. Kto byłby ewentualnie zainteresowany takim "odnowieniem" swojej kierownicy ?
Ja oczywiście jestem

3. Ile można "zainwestować" za taki na miarę uszyty pokrowiec na kierownice ?
Kumpel kupił do Golfa IV (podobno na miarę z ramionami) za 30zł, ale wiadomo, że tego jest na pęczki, więc zbyt jest pewnie konkretny właśnie na ten typ kierownic, czyli opłaca się je robić w takiej cenie, jak uniwersalne.
Ja myśłe, że 40zł max + przesyłka, czyli z dostawą 50zł max (moim zdaniem powinni to zrobić w tej samej cenie co uniwersalna, czyli 30, ale to pewnie marzenia tylko.
Ale z drugiej strony byli by pierwszymi, którzy do 405/205 robiliby pokrowce, czyli monopolistami )
4. Może ktoś w rodzinie/znajomych ma kogoś, kto umiałby to zrobić porządnie i kosztowało by to porównywalne pieniądze z tymi założonymi (w nawiasach

(Z kosztami porównywalnymi dowaliłem, ale każdy może mieć marzenia

Pewnie było by to lepsze, niż te "włoskie", czy jak je tam zwał, skóry niewiadomego pochodzenia
To tyle moich wypocin, teraz reszta do dzieła

ps. Jak już coś podobnnego było, to prosze mnie naprowadzić i do kosza z tym.
Pozdrawiam.