Bieda licznik z obrotomierzem

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
Indjana
Uzalezniony
Posty: 506
Rejestracja: 14 kwie pn, 2014 1:53 pm
Posiadany PUG: CJ
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Wrocław

Bieda licznik z obrotomierzem

Post autor: Indjana » 14 kwie pt, 2017 7:10 pm

Dzień Dobry,
Zmagam się z tym problemem już jakiś czas, prób miałem trochę.
Chcę podłączyć licznik bieda z obrotomierzem. Dzięki uprzejmości Yamazakury dostałem spis PINów na kostkach w wersji z obrotomierzem. Szczęśliwie mam doprowadzony kabel nr 112 z obrotami, sygnał jest (jak podłączyłem kiedyś przypadkowo pod hamulec, to kontrolka ciągle się paliła, to znaczy, że jest sygnał, nie?).

Porównałem je z tym, co jest teraz. Załączam niżej porównanie.
Jest parę różnic. Myślałem, że skoro nie mam zasilania na kostce 8, gdzie jest przewód z sygnałem z obrotomierza, to przepnę PIN nr 10 (33) z kostki 10 do PINu nr 6 na kostce 8 i podepnę sygnał z obrotomierza do PINu nr 8 na kostce 8.

Nie zadziałało.

Powiedźcie mi proszę, czy to ma w ogóle szansę kiedykolwiek zadziałać (licznik jest chyba od ph1, a ja mam ph2), czy ja robię coś źle, czy kombinuję słabo? Czy to może obrotomierz walnięty?

Da się jakoś mostkować ten obrotomierz, żeby sprawdzić, czy on w ogóle działa?


Edit: Chyba zły dział wybrałem. Powinno to być we wnętrzu. Przeniesie mi to ktoś, proszę?
Załączniki
1.jpg
2.jpg

Awatar użytkownika
krzyska
Peugeot 205 Master
Posty: 2082
Rejestracja: 02 paź pt, 2009 9:49 pm
Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: okolice Kruszwicy

Re: Bieda licznik z obrotomierzem

Post autor: krzyska » 14 kwie pt, 2017 10:45 pm

W foreverze licznik jeagera z winnera działał po podpieciu sygnału z kabla nr 112 natomiast vegila z p309 wymagała podania sygnału z cewki, dokładnie to z twóch pinów na cewce i układ z diodami po drodze.
GTI_Efekt Masy Obrazek

Indjana
Uzalezniony
Posty: 506
Rejestracja: 14 kwie pn, 2014 1:53 pm
Posiadany PUG: CJ
Numer Gadu-gadu: 0
Lokalizacja: Wrocław

Re: Bieda licznik z obrotomierzem

Post autor: Indjana » 14 kwie pt, 2017 11:35 pm

To jest Vegila. Rozumiem, że w 309 miałeś miejsce na 2 piny od sygnału od obrotomierza?

ODPOWIEDZ