Odpadł spojler jak zamontować go ponownie!!???
Odpadł spojler jak zamontować go ponownie!!???
Hello dzisiaj w garażu miało zajście po którym spojler z peugeota 206 moich rodziców znalazł sie na ziemi!!Chodzi tu o spojler na klapi z tyłu na lini dachu. Obejrzałem wszystko dokładnie i w klapie tylnej pozostały takie kołeczki jakby ustalające położenie całego ustrojstwa A w miejscu gdzie spojler przylega do klapy(blachy) są slady jakby czegoś podobnego do taśmy dwustronnej ale bardzo mocnej koloru czarnego, według mnie tel spojler trzymał sie głównie na tym!! Pytanie na co go umocować ponownie żeby niebyło śladów odrazxu pisze że niechce wiercić otworów i nic podobnego na co to przykleić najlepiej nazwy takich dobrych taśm albo jakieś elastyczne kleje!!!
może inni dadzą Tobie lepszy pomysł bez wiercenia, ale ja osobiście polecam dwustronną taśmę Patex'a, wytrzymałość do 50kg, cena ok. 17zł.
Ostanio kumplowi dałem część mojej do spojlera i jak trochę krzywo przykleił, to naprawdę trudno było to odkleić.
Pewnie znajdziesz też jakieś profesjonalne silikony/kleje montażowe, ale tego konkretnie to już nie doradzę (jaki itp)
Ostanio kumplowi dałem część mojej do spojlera i jak trochę krzywo przykleił, to naprawdę trudno było to odkleić.
Pewnie znajdziesz też jakieś profesjonalne silikony/kleje montażowe, ale tego konkretnie to już nie doradzę (jaki itp)
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
polecam ewentualnie tzw. czarny sylikon lub poprostu klej do szyb samochodowych, tubka 30zl. a jakbys pojechal do tych co wklejaja szyby to mozer bys mniej zaplacil jakby im w tubce zostalo
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Rychu
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Tak jest...czarny silikon będzie najlepszy jeśli nie masz zamiaru tego za jakiś czas demontować (bo potem trochę roboty z tym jest
).
I tak jak mówi Pieraś znajdź jakiś zakład, daj Panu Władziowi piątala na piwko i niech Ci trochę pożyczy, nie będzie musiał całej tubki kupować

I tak jak mówi Pieraś znajdź jakiś zakład, daj Panu Władziowi piątala na piwko i niech Ci trochę pożyczy, nie będzie musiał całej tubki kupować

Peugeot 205 1.4GT LPG
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
Jeśli bardzo chcesz zobaczyć moje autko to zapraszam na: http://www.Rychu.205.pl
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Jesli nie chcesz ściągać to czarny silicon, a jeśli chcesz to kup ta taśmę,jest dobra i u mnie trzymała duzy daszek-dała rade (tasma montazowa)
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl