zmiana tylnych lamp...czy ktoś............
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
- Numer Gadu-gadu: 0
zmiana tylnych lamp...czy ktoś............
Noszę się (na razie w fazie wstępnej) ze zamianą tylnych lamp na jakieś ciekawsze wizualnie. Powiedzmy sobie szczerze: jak 205-tka śliczna jest, tak tył to "na odwal się" chyba był projektowany:( Lamki z tyłu krótkie, małe i prawie niewidoczne... bym to nawet zrozumiał, gdyby tył miał coś innego do zaoferowania poza blendą (wiem, wiem - of korz nie w każdym modelu), która uroku w jakimś stopniu dodaje..., ale nie wnosi nic ciekawego w ogólną stylistykę auta...do rzeczy (a do rzeszy tych co są konserwatywni - a jakże - ukłon w ich stronę/), podobają mi się tylne lampki od Megane, od Fiesty itd., napewno wnoszą cosik w tył auta...
Teraz pytanie:) Czy ktoś eksperymentował z takim zabiegami stylistycznymi (wiem, że swego czasu pierwsze miejsce miał PUG z lampkami stylizowanymi na (bodajże) Lexusa (ale nie interesują mnie za bardzo nakładki)...nie o to mi jednak chodzi). Przede wszystkim interesuje mnie to, jaki nakład finansowy +/- byłby potrzebny (jak wspomniałem-narazie projekt wstępny, więc orientuję się, czy się kalkuluje), no i czy to trudne technicznie...co bym nie spartolił (bo autko /pierwsz w my life/ mam dopiero od pół roku:P)
Teraz pytanie:) Czy ktoś eksperymentował z takim zabiegami stylistycznymi (wiem, że swego czasu pierwsze miejsce miał PUG z lampkami stylizowanymi na (bodajże) Lexusa (ale nie interesują mnie za bardzo nakładki)...nie o to mi jednak chodzi). Przede wszystkim interesuje mnie to, jaki nakład finansowy +/- byłby potrzebny (jak wspomniałem-narazie projekt wstępny, więc orientuję się, czy się kalkuluje), no i czy to trudne technicznie...co bym nie spartolił (bo autko /pierwsz w my life/ mam dopiero od pół roku:P)
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
- JoT_JoT
- Moderator
- Posiadany PUG: był 205 Junior Exlusive Obecnie Saxo
- Numer Gadu-gadu: 3288286
Hmm lampy ala Lexus to koszt 400 zł dostępne na allegro z tym trudności nei ma
Jak chcesz inne lampy od całkiem innego autka to wiesz podłączenie w w gruncie rzeczy nie problem zawsze się coś przerobi najgorzej z zamontowaniem tego w autko czyli ogólnie lampy muszą się jakoś zlewać z autkiem a nie wystawać na boki czyli musza pasować do bryły autka wsadzająć lampy od innego autka zazwyczaj trzeba by troche ingerować w bryłę autka ale to juz nei są małe koszta

Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
[url=http://JoT_JoT.205.pl/]www.JoT_JoT.205.pl[/url]
- PIT_R
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
- Numer Gadu-gadu: 3914690
- Login tlen: infernal_lord_hellboy
- Kontakt:
Taki wlasnie mi wpadl pomysl do glowy zeby wkomponowac tylnie lampy jakies takie "dzielone" Ze czesc jest na karoseri i swieci np. kierunek i stop, a druga czesc wkomponowana w klape i tez swieci. Ciekaw jestem jakby to wygladalo 
A jezeli chodzi o montaz innych lamp to najlepiej jakbys dorwal lampy razem z mocowaniami od danego auta. Czyli najlepiej cala tylnia sciane od jakiegos auta z rozwalonym przodem. Bo jak masz wtedy i lampy i mocowania to jest lawtwiej przerobic bo wstawiasz mocowania do siebie.

A jezeli chodzi o montaz innych lamp to najlepiej jakbys dorwal lampy razem z mocowaniami od danego auta. Czyli najlepiej cala tylnia sciane od jakiegos auta z rozwalonym przodem. Bo jak masz wtedy i lampy i mocowania to jest lawtwiej przerobic bo wstawiasz mocowania do siebie.
- Yahoo
- Uzalezniony
w tym przypadku bardzo dobrym pomysłem jest umieszczenie dodatkowych swiateł np. stop lub mgła właśnie na klapie jak pisze PIT_R, poszerzy to lampy i zmieni nieco stylistykę tyłu 205tki. na koniec proponuje scalić to w całość np. kolorem czeronym lakierem do kloszy lamp firmy MOTIP, efekt będzie super
- deejay
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,6 GTI
- Numer Gadu-gadu: 3788033
- Kontakt:
generalnie to życze powodzenia,z takimi przeróbkami...PIT_R pisze:Taki wlasnie mi wpadl pomysl do glowy zeby wkomponowac tylnie lampy jakies takie "dzielone" Ze czesc jest na karoseri i swieci np. kierunek i stop, a druga czesc wkomponowana w klape i tez swieci. Ciekaw jestem jakby to wygladalo
Propnuje lexus silwer stile do dostania na allegro za jakies 400 pln
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
też wam zycze powodzenia z tymi lampkami!
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- perunvit
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Obecnie brak. Puscilem za godziwa cene 205 LOOK, ktory u kupca zdetronizowal jako 1 auto Golfa IV;]
dzięki za sugestie! Faktycznie, może być trochę ciężko, ale może zaryzykuję. Narazie trochę pooszczędzam, a jeśli jednak zmienię zdanie, to na chociaż zamontuję dodatkowe światło stopu jak PIT_R zasugerował (chociaż pewnie życie zweryfikuje moje ambitne plany i skończy się na nakładkach:/).
JoT_JoT - no faktycznie trzeba by ingerować w bryłkę auta, ale (jak wiadomo), zależy od świateł. Napewno nie wpychał bym na hama świateł od matiza (aczkolwiek efekt byłby ciekawy:D)...hmmm:P
Yahoo, a ile orientacyjnie kosztuje taki lakier??
Deejay - myślisz, że gra może nie być warta świeczki? Wiem, zabawy z tym będzie, ale efekt (jeśli się uda:]) byłby naprawdę ciekawy (byle nie wyszedł z tego jakiś perfidny wiejski tunning:p)
Sebek-no przyda się trochę szczęścia, ale kto nie gra - nie wygrywa:)
Ufff...najpierw fundusze, a w między czasie porozglądam się za jakimiś światłami...potem prooba. Chociaż może najpierw pójdę gdzieś na browara i na "trzeźwo" to przemyśle:P
JoT_JoT - no faktycznie trzeba by ingerować w bryłkę auta, ale (jak wiadomo), zależy od świateł. Napewno nie wpychał bym na hama świateł od matiza (aczkolwiek efekt byłby ciekawy:D)...hmmm:P
Yahoo, a ile orientacyjnie kosztuje taki lakier??
Deejay - myślisz, że gra może nie być warta świeczki? Wiem, zabawy z tym będzie, ale efekt (jeśli się uda:]) byłby naprawdę ciekawy (byle nie wyszedł z tego jakiś perfidny wiejski tunning:p)
Sebek-no przyda się trochę szczęścia, ale kto nie gra - nie wygrywa:)
Ufff...najpierw fundusze, a w między czasie porozglądam się za jakimiś światłami...potem prooba. Chociaż może najpierw pójdę gdzieś na browara i na "trzeźwo" to przemyśle:P
Adin, dwa, tri, cityry, piat... 205
- blaszka
- Peugeot 205 Master
- Kontakt:
JUZ BRAT RAZ TAK MIAŁ DAŁ SAM DOWÓD DO PODBICIA A MIAŁ PĘKNIETA SZYBE NO I PECH CHIAŁ W TYM SAMYM DNIU ZŁAPAŁA GO POLICJA ALE NA SZCZESCIE TAM GDZIE MU PODBIJALI KTOS BYŁ NA TYLE INTELIGENTNY ZE WBIŁ DATE Z WCZESNIEJSZEGO TYGODNIA TO SIE DO GOSCIA NIE MIELI CO CZEPIAC ALE JAKBY WBIŁ TA DATE CO BRATA POLICJA ZŁAPAŁA TO BY BYŁO NIECIEKAWIE DLA NIEGO NO ALE BRAT MUSIAŁ NOWE BADANIE ZROBIĆ HEHEH