POLERKA
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
POLERKA
Tak na szybko bez zagłębiania się w szczegóły. Do polerki miejscowej, drobne rysy itp sprawdza się pasta"Tempo" tania i dobra. Na suchą ściereczkę i ręcznie jedziemy do sucha-do całkowitego usuniecia pasty, ściereczka zabarwi się oczywiście kolorem lakieru co świadczy o polerowaniu. Do spolerowania całego samochodu, papier ścierny wodny o gramaturze 1000-3000 matujemy na mokro, zlewamy matowane elementy obficie wodą i zwracamy szczególna uwagę na to aby pod papier nie dostały sie ziarenka piasku, duzo wody, płuczemy. Dla zmniejszenia efektu tarcia do wody dodajemy kilka kropel ludwika. Potem polecam np niemiecka pastę Brill 520 Sprzedawana w pojemnikach np kilogramowych (nie jest tania, bo kosztuje 70-90zł zależy od sklepu) ale jest bardzo dobra. Woda i gąbka polerska. gąbke zakładamy albo na polerke (przeważnie wygląda jak gumówka-ale to nie to samo. szlifierka ma ZA DUŻE OBROTY nie nadaje sie) brak polerki wynagradza nam wiertarka. Gąbka polerska na rzep+mocowanie do wiertarki to koszt około 20zł. Dobrze wykonana polerka zaskoczy Was pozytywnie i to bardzo. Autko będzie wyglądało lepiej jak nowe z salonu. (lakiery wielu nowych aut są tragiczne-najgorsze w alfa romeo-mora niemalże wyczuwalna pod palcami) Powodzenia, w rzie niejasności pytajcie. Podpowiem ,pomoge.
Ja bym wtrącił grosz od siebie
Mam nadzieje Lordzie że mnie nie skrytykujesz
Papier do matowienia raczej od 2000 no chyba że to drugi lakier i spora morka.
Z gradacją też bywa różnie zależnie od producentów... polecam SIA choć te gradacje ciężko osiągalne... dobry i tańszy jest MATADOR
Papier moczymy najpierw długo w wodzie (odrobina ludwika) żeby uniknąc porysowania ostrymi zagięciami i kruszenia.
Dobre pasty grubościerne produkuje FARECLA, do ostatecznego błysku polecam mleczko 3M z żóltym korkiem. Te firmy mają całe gamy produktów uważajcie na wybór odpowiedniego i zalecenia instrukcji.

Mam nadzieje Lordzie że mnie nie skrytykujesz

Papier do matowienia raczej od 2000 no chyba że to drugi lakier i spora morka.
Z gradacją też bywa różnie zależnie od producentów... polecam SIA choć te gradacje ciężko osiągalne... dobry i tańszy jest MATADOR
Papier moczymy najpierw długo w wodzie (odrobina ludwika) żeby uniknąc porysowania ostrymi zagięciami i kruszenia.
Dobre pasty grubościerne produkuje FARECLA, do ostatecznego błysku polecam mleczko 3M z żóltym korkiem. Te firmy mają całe gamy produktów uważajcie na wybór odpowiedniego i zalecenia instrukcji.
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
Ejj napisałem o 2000 w obawie o niewprawionych...
Oryginalnie na pugach nie ma dużej morki więc po co 1000??
Co innego z "drugim" lakierem...
Ale przy oryginalnym z 1000 w ręku ktoś może sobie zniszczyć lakier!!!
Oryginalnie na pugach nie ma dużej morki więc po co 1000??
Co innego z "drugim" lakierem...
Ale przy oryginalnym z 1000 w ręku ktoś może sobie zniszczyć lakier!!!
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- Lord Devil
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
- Numer Gadu-gadu: 6446898
- Kontakt:
Rozumiem, że chodzi o felgi alu. Sprawa wygląda tak. Po pierwsze trzeba trzeba pozbyć się lakieru na nich. Każdy sposób dobry: papier ścierny, piaskowanie... zależy jaki ma być efekt i ile ma kosztować. Potem trzeba zakupić tarcze na wiertarke/polerke (najlepsza filcowa) i paste polerska do aluminium-sprzedawana w postaci białych kostek. Poleryjemy NA SUCHO aż do oczekiwanego efektu. Po wupolerowaniu dobrym pomysłem jest zabezpieczenie felg bezbarwnym lakierem. Polerowane alu ma tendencje do pokrywania sie nalotem, poza tym bardzo łatwo je zarysować, aluminium jest miękkie no i lakier dodaje nieco wiecej blasku.
Blink, blink gotowe.
Blink, blink gotowe.