No właśnie....W moim Rollandzie nie ma nawet pół głośnika
W związku z tym mam pytanie:jaki kupić komplecik głóśników w cenie ok 150-200 zł? Mam na myśli drzwi przednie, słupki i ew. półka.
Może ktoś ma do sprzedania coś ciekawego?
Od razu mowie ze nie jestem żadnym wirtuozem audio i potrzebuje jedynie jakiegoś umilenia w trakcie jazdy.
jesli nie zalezy ci na super jakosci to polecam fabryczne glosniki i skrzynia basowa
np taka jak na zdjeciu
zestaw gra ladnie glosno, tylko tylna klapa jest nie przystosowana do decybeli i troszku rezonuje czym sie da
Załączniki
na sprzedanie za 500 zl :D
tuba.jpg (53.82 KiB) Przejrzano 4290 razy
Ostatnio zmieniony 30 lis śr, 2005 6:30 pm przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
za 200zł raczej przodu i półki nie załatwisz, lepiej kup na razie przedni zestaw, a później jakieś przyjemne bum do bagażnika, głośniczki można tanio kupić na allegro, w tej cenie widziałem Kenwood, na pewno też powinieneś nabyć jakiś prosty zestaw Sony itp. itd. najlepiej jakbyś dozbierał do 300 i postawił na Rocker, Hertz, JBL itp. obojętnie czy nowe czy używane (oczywiście w dobrym stanie), wystrzegaj się sprzętu z gatunku Alfredów i Buszmenów - miałem w 205 Buszmeny i szybko się skończyły, ogólnie nie jest to dobry sprzęt chyba, że ktoś Ci odda za darmo
O tubie nie ma mowy-mam w bagażniku butle z gazem
Myślałem o jakiś używkach np. Pioneer albo Sony. Widziałem na allegro głośniczki tych firm wydające się całkiem przyzwoite. Za ok 200 zł złożyłby taki zestaw.
no i niedobrze , że Cię to nie przekonuje najpopularniejsza i chyba najprzyjemniej brzmiąca konfiguracja to zestaw przedni tweetery + midbasy oraz skrzynia basowa ze wzmacniaczem do bagażnika, a skoro chcesz mieć bagażnik to wywal gaz, przy okazji auto się ucieszy
alexil pisze:O tubie nie ma mowy-mam w bagażniku butle z gazem
Myślałem o jakiś używkach np. Pioneer albo Sony. Widziałem na allegro głośniczki tych firm wydające się całkiem przyzwoite. Za ok 200 zł złożyłby taki zestaw.
ja rowniez mam lpg tylko ze butla jest w miejscu zapasu, a zapas na wzmacniaczu
ja bym proponowal hertz zestaw odseparowany ale z dystansem na 16 cm bo przy seryjnych otworach 13 to nie bedzie odpowiedniego basu, jakis wzmacniacz i podstawa wygluszyc drzwi,kazde ciegno itp.
matą wygłuszającą - demontujesz tapicerkę z drzwi, uzbrajasz się w cierpliwość, nóż do cięcia tapet i suszarkę i jazda, ewentualnie możesz kupić samoprzylepne maty wygłuszające
oklejasz cieńką warstwą blachy, robisz otwory na kable, kabelki, jakieś tam uchwyty i inne bajery jeśli takowe po drodze się znajdą po czym nakładasz z powrotem tapicerkę i jazda