Jaki komplecik glośników?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
alexil
Junior
Numer Gadu-gadu: 0

Jaki komplecik glośników?

Post autor: alexil »

No właśnie....W moim Rollandzie nie ma nawet pół głośnika :P
W związku z tym mam pytanie:jaki kupić komplecik głóśników w cenie ok 150-200 zł? Mam na myśli drzwi przednie, słupki i ew. półka.
Może ktoś ma do sprzedania coś ciekawego?
Od razu mowie ze nie jestem żadnym wirtuozem audio i potrzebuje jedynie jakiegoś umilenia w trakcie jazdy.

Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

jesli nie zalezy ci na super jakosci to polecam fabryczne glosniki i skrzynia basowa 8)
np taka jak na zdjeciu 8)7
zestaw gra ladnie glosno, tylko tylna klapa jest nie przystosowana do decybeli i troszku rezonuje czym sie da :)
Załączniki
na sprzedanie za 500 zl :D
na sprzedanie za 500 zl :D
tuba.jpg (53.82 KiB) Przejrzano 4290 razy
Ostatnio zmieniony 30 lis śr, 2005 6:30 pm przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
BubuPN

Post autor: BubuPN »

za 200zł raczej przodu i półki nie załatwisz, lepiej kup na razie przedni zestaw, a później jakieś przyjemne bum do bagażnika, głośniczki można tanio kupić na allegro, w tej cenie widziałem Kenwood, na pewno też powinieneś nabyć jakiś prosty zestaw Sony itp. itd. najlepiej jakbyś dozbierał do 300 i postawił na Rocker, Hertz, JBL itp. obojętnie czy nowe czy używane (oczywiście w dobrym stanie), wystrzegaj się sprzętu z gatunku Alfredów i Buszmenów - miałem w 205 Buszmeny i szybko się skończyły, ogólnie nie jest to dobry sprzęt chyba, że ktoś Ci odda za darmo ;)
alexil
Junior

O tubie nie ma mowy-mam w bagażniku butle z gazem :-)
Myślałem o jakiś używkach np. Pioneer albo Sony. Widziałem na allegro głośniczki tych firm wydające się całkiem przyzwoite. Za ok 200 zł złożyłby taki zestaw.
Tomek
Ferguss

Post autor: Ferguss »

no to jak masz butlę to pozostało Ci piękne miejsce na tubę :)
Ja tak mam - wsadzasz butlę, wsadzasz tubę i... zapominasz o bagażniku ;) :lol:
alexil
Junior

No właśnie wolałbym mieć troche bagażnika :-) Poza tym wole kupić dobre głośniki niskotonowe niż tube....Jakoś mnie nie przekonuje.
Tomek
BubuPN

no i niedobrze , że Cię to nie przekonuje :P najpopularniejsza i chyba najprzyjemniej brzmiąca konfiguracja to zestaw przedni tweetery + midbasy oraz skrzynia basowa ze wzmacniaczem do bagażnika, a skoro chcesz mieć bagażnik to wywal gaz, przy okazji auto się ucieszy
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Kontakt:

alexil pisze:O tubie nie ma mowy-mam w bagażniku butle z gazem :-)
Myślałem o jakiś używkach np. Pioneer albo Sony. Widziałem na allegro głośniczki tych firm wydające się całkiem przyzwoite. Za ok 200 zł złożyłby taki zestaw.
ja rowniez mam lpg tylko ze butla jest w miejscu zapasu, a zapas na wzmacniaczu :twisted:
BubuPN

yyy o ile pamiętam to chyba w 205 zapas był pod spodem... czyli masz butlę przytroczoną do podwozia? :shock:

P.s. w sumie nie trzeba kupować zaraz mega skrzyni do bagażnika, można też kupić coś mniejszego - będzie grać dyskretniej i tym samym nie odpadną uszy :)
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Kontakt:

BubuPN pisze:yyy o ile pamiętam to chyba w 205 zapas był pod spodem... czyli masz butlę przytroczoną do podwozia? :shock:

P.s. w sumie nie trzeba kupować zaraz mega skrzyni do bagażnika, można też kupić coś mniejszego - będzie grać dyskretniej i tym samym nie odpadną uszy :)
jak juz to do nadwozia :mrgreen:
generalnie butla trzyma sie na stelazu od zapasu ale jeszcze jedna sruba trzyma ja do podlogi bagaznika tak na wszelki wypadek 8)
Awatar użytkownika
IGI
Junior

Post autor: IGI »

ja bym proponowal hertz zestaw odseparowany ale z dystansem na 16 cm bo przy seryjnych otworach 13 to nie bedzie odpowiedniego basu, jakis wzmacniacz i podstawa wygluszyc drzwi,kazde ciegno itp.
Michał

Post autor: Michał »

a jak konkretnie wygłuszyć drzwi?
i czym?
BubuPN

matą wygłuszającą - demontujesz tapicerkę z drzwi, uzbrajasz się w cierpliwość, nóż do cięcia tapet i suszarkę i jazda, ewentualnie możesz kupić samoprzylepne maty wygłuszające
Michał

Post autor: Michał »

ale okleic tylko blachy czy mam je też zapchać dodatkowo jakąś gąbką tak do pełna?
BubuPN

oklejasz cieńką warstwą blachy, robisz otwory na kable, kabelki, jakieś tam uchwyty i inne bajery jeśli takowe po drodze się znajdą po czym nakładasz z powrotem tapicerkę i jazda
ODPOWIEDZ