robakkk - zobacz fotke w moim profilu, wydac przynajmniej antene.
Mam LEMM'ke 1200 zamontowaną tak jak i Ty chcesz, na krawedzi piątych/trzecich drzwi. Zasięg w trasie tak 10-15km - jako antyradar wystarcza w zupelnosci. W miescie bedzie z polowe mniej. Antena na uchwycie, tzw. dzwonku, ale tu Ci go odradzam bo rdzewieje, lepiej kup sobie taki czarny z plastikową obudową, bedzie lepiej wygladac.
Co do umiejscowienia anteny to optymalnym miejscem bylby srodek dachu, ale pewnie nie jestes skory do dziurki w tamtym że miejscu

mozna tez wykorzystac dziure po antenie FM, a tą zastosować np. klejoną na szybe, chyba ze nie uzywaz radia FM to problem z glowy.
nie rob magnesow to go drogie, gowniane i beda Ci kable dyndaly.
Im dluzszy bat zalozysz tym zasieg lepszy, totaj nie ma magicznych antenek 30cm o zasiegu 50km i nie sluchaj sprzedawcow ktorzy twoerdza inaczej

Kup LEMMke takiej dlugosci jaką potrzebujesz i bedzie najtaniej i dobrze.
Pamietaj o przymocowaniu porzadnie uchwytu tak aby masa miala porzadny styk. Ekran przewodu musi miec stycznosc z masą wlasnie przy ochwycie, po to zeby porzadnie zestroic antene.
No i zestroic by sie tez przydalo

tutraj proponuje zagadac na grupach pl.rec.radio.cb, moze znajdziesz kogos z okolicy kto zrobi Ci to poprawnie i za piwo... ew. przyjedz do WRC
Moje radio to Uniden 520 XL - niczego sobie, nie narzekam, i jak wyzej, do wiadomych celow w zupelnosci wystarcza. Nie wiem jakich wymiarow jest Twoj Alan, ale jak wystarczajaco maly to fajnym miejscem na niego bedzie schowek pod radiem.
Dobra to chyba tyle... Jak cos to pytaj. To chyba moja pierwsza taka litania na forum

Powinno mi ja zaliczyc jako 5 postów
Pozdrawiam! i polecam CB wszystkim wyjezdzającym czasami za miasto

Peugeot 205 1,9D '92 - pierwsza miłość...