Jaki rodzaj głośników w drzwi?

Tutaj możecie rozmawiać o wszystkim co jest związane z różnego rodzaju przeróbkami auta.
szatyn

Jaki rodzaj głośników w drzwi?

Post autor: szatyn »

Mam radio alpha (blaupunkt), kasetowe, bez wzmacniacza i stare głośniki w drzwiach. Nie ma sensu montować w półce, bo raczej siedze za kierownica,a po drugie - kolejne dwa i potrzeba kupienia wzmacniacza.
Tak wiec, jakie głośniki wsadzić w boki, by porządnie grało,a nie jak obecnie - magnetofon z drugiej ręki.
Pozdrawiam :)
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Ja mam u siebie takie głośniki:

http://www.allegro.pl/item118941025_ext ... 130mm.html

Są one seryjnie montowane w Clio. I powiem Tobie że w cabrio i niewytłumionych drzwiach grają przyzwoicie :)
Oczywiście zaznaczam iż nie jestem audiofilem :P
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

Optuje tylko za dobrymi rzeczami. Dlatego polecam system (glosnik srednioniskotonowy i glosnik tonow wysokich + oczywiscie zwrotnica) przyzwoite i nie drogie systemy robi Magnat. Najtaniej chyba wychodzi Boschmann, ale nie ma oczywiscie porownania do Magnata. 13 montuje w miejsca seryjne w drzwiach a wysokotonowe albo na desce, albo jak ktos wczesniej pisal, pokazywal i objasnial w trojkaty przy regulacji lusterek.
Car Valeting, Car Detailing.
szatyn

Ok, dzięki chłopaki za odp. ZANOTOWAŁEM! Dam znać!

Dodano po 2 minutach:

Lord,a kto mi wmontuje głośniki wysokotonowe w plastiki, o których mowa w Twoim poście? Samemu spróbować?!I podejrzewam, ze bez tej zwrotnicy nie podłączysz tych głosników, tak?
Ferguss

To jest to, o czym Devil mówił:

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Dokladnie to wszystko jest opisane i pokazane, robiac sam zaoszczedzisz kase i bedziesz ma satysfakcje ze zrobiles sam. Dobrze kminisz bez zwrotnicy nie podlaczysz, ale w zestawie wszystko jest glosniki, zwrotnice i nawet kable. Kable to bym sobie darowal i kupil nowe bo te z zestawu to tak bardziej na zasadzie sprawdzic czy gra, a nie jak gra, bo to zdecydowanie najgorszy element zestawu.
szatyn

Ferguss - dziękuję za zdjęcia, rzeczywiscie - obrazowo najlepiej wytłumaczone,a z czego "ten kopiec" ?:)
Lord - mógłbyś mi ewentualnie podac link, gdzie taki zestaw nabęde, bądż w ogóle gdzie tego szukać?

Dodano po 7 minutach:
Lord Devil pisze: w zestawie wszystko jest glosniki, zwrotnice i nawet kable.
chodzi mi o tą część Twojej wypowiedzi :)
Pozdrawiam
P.S.
Jadę na objazd, już od 21:30 panienki stoją w Poznaniu,a żona w łóżku, ogląda jakiś film ;-)
Ferguss

pewnie ze szpachli :P

Dodano po 38 sekundach:
panienki stoją w Poznaniu,a żona w łóżku, ogląda jakiś film
w to już nie wnikam ;)
szatyn

ona też nie wnika, co to "objazd",
pewnie i szpachla, trzeba będzie pogadac ze znajomym :)
przepraszam, ze TU zadam to pytanie,ale skorzystałem z opcji "szukaj" i nie znalazłem nic w temacie, stąd pytanie:
sytuacja: lekko jest "padnięty tył" w moim GTI
- pierwsza diagnoza - warto spróbować podnieść na sworzniach
- po pewnym czasie znajomy zmienia zdaniw:
"kup (tylną) oś obojętnie jakiej 205-tki"
Czy to pomoże, jeżeli tak, to gdzie szukać?!
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

a według mnie ten kopiec tragicznie wygląda, wolał bym sobie je normalnie przyczepić
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Glosniki

Tu masz link pierwszy lepszy z allegro http://allegro.pl/item117369769_magnat_ ... d_ss_.html
Co do belki. Moze byc opuszczone zawieszenie na belce-na drazkach skretnych a nie na sworzniach. Jak za nisko dla Ciebie wystarczy podniesc o jeden zabek, moze dwa na wieloklinie w zaleznosci od wersji i roku skok jednego zabka to okolo 1,5-2cm. Belka w GTi jest inna niz w pozostalych wersjach, a kupno na szrocie nie jest rozwiazaniem bo nie wiesz co kupujesz i o ile Twoja jest dobra to wystarczy tylko podniesc.
szatyn

Lord - dziękuję, teraz wiem wiecej - chodzi o belkę (oś), o której przed chwilą czytałem na forum - zasugeruję znajomemu drązki skrętne, choć podejrzewam,iz on bedzie jednak obstawał przy kupnie jakiejkolwiek innej "osi"- ogladał moje auto na kanale i wykluczył podniesienie tyłu auta nasworzniach ("chłopak się zna, jego PUG to dwa złączone").
Nie chodzi o to,iz wygląda ono obecnie nieestetycznie, lecz jest niżej osadzone na lewej stronie,a drugie - przewieść 4 osoby i przejechać przez tzw. "hopki" - niemozłiwe.
Bardzo mi pomagają Twoje porady, będe wiedział coś więcej - mam nadzieje, ze bede mógł jescze liczyć na Twoją pomoc.
Pozdrawiam

Dodano po 3 minutach:
Sebek pisze:normalnie przyczepić
a w jaki sposób tj. jak to jest normalnie? :)

Dodano po 19 minutach:

Lord - przepraszam,ze tak marudzę, ale nie doczytałem na w/w aukcji allegro o zwrtnicy w komplecie, a druge kwestia - co mieli na myśli pisząc (w treści aukcji) - "elementy, które obciążają wzmacniacz w możliwie jak najmniejszym stopniu" - słowo WZMACNIACZ. Takiego elementu nie mam :)
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Masz wbudowany wzmacniacz w radiu wszystkie maja poza najwyzsza polka zwana deck, ale Ciebie to nie dotyczy. Co do belki jezeli jedna strona jest nizej a druga wyzej to sa tylko dwie mozliwosci. Albo krzywo poskladali i jest przestawiona na drazkach, niestety bardziej prawdopodobne jest, ze czop sworznai jest wytarty i dlatego siedzi po tej stronie nizej (nie trzyma przekroju okraglego) wymienic sworzen na nowy na allegro sa po 140zeta i bedzie trzeba tylko sprawdzic jak belka sama w sobie - rura czy trzyma wymiar, jak lozyska. Jezeli naprawa ma byc bardzo tania i dorazna wystarczy wybic sworzen obrocic o 180stopni i ponownie zabic, wytarta strona bedzie na gorze i powroci do normalnego stanu obie strony beda na jednej wysokosci.
Co do glosnikow to ten link jest do prostego zestawu, zwrotnica jest marginalna wiec nawet nie wspominaja o niej, tu masz cos o co dokladnie mi chodzilo jest to dobra propozycja jezeli chodiz o stosunek jakosci do ceny dla muzyki dance zywy mocny bas, czysta wysoka gora i zwrotnica http://allegro.pl/item118874940_magnat_ ... d_ss_.html.
Nic sie nie lam po to jest forum aby pytac :)
szatyn

Witam
Lord - powiedz mi - dlaczego osoba, ktora samemu zlozyła 205 nie stwierdziła, iż przyczyną takiego stanu jest czop sworzni. Nadal sugeruje mi tą oś (belka) i na dodatek, od jakiejkolwiek 205-tki.
Mam opinie dwóch fachowców i powiedz, co robić? Moze postawić na tą "tanią i doraźną"?
Teraz, na 10-tego jestem umówiony na odbiór części (wahacz i zwrotnica - 250 zł), także - albo głośniki (link - Błąd 404: Strona nie została znaleziona) bądź sworzen, jednakze to ostatnia ważniejsze, nie?
A na dodatek odbierałem we wtorek auto od mechanika - 400 zł
Powiedz mi, ile jeszcze tych wydatków, by nacieszysc się tym GTI? :-)

Trochę zboczyłeś z tematu ;)
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Co masz za auto dokladnie rok i model, pojemnosc z katem i sonda czy bez i na jaki rynek bylo robione francja, niemcy, hiszpania, wlochy. Nie powiem nic na temat czlowieka ktora zlozyla sama 205 bo jej nie znam. Powiem Ci za to, ze fachowcem nie jestem ale 205 latam od ponad 11lat, z czego prawie 3 lata startowalem w rajdach. Z cala pewnoscia w GTi jest inna belka niz w pozostalych. Jest roznica pomiedzy GTi 1,9-tarcze hamulcowe na belce, a 1,6-bebny hamulcowe na belce. Belka jako tako nie stanowi dla mnie problemu ani tabu bo z Padre robimy we dwoch belke w 4godziny z wyjeciem i zalozeniem do samochodu. Dodatkowo pozostale wersje maja inne roznice, jeden drazek skretny (w GTi sa dwa) inny wymiar rury itd.
ODPOWIEDZ