Cięgna wybieraka skrzyni
- klim
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1.9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1200836
- Kontakt:
Cięgna wybieraka skrzyni
Witam. Byłem dzisiaj w inter carsie, przypadkowo pytałem o cięgna do wybierania biegów (te na kulkę) i okazuje się ze nie jest tak łatwo je dostać. Moje pytanie jest takie czy mozna te sięgna kupić gdzieś w sklepach czy tylko serwis? Mam je dosyś lużne i przez to mam duży luz na lewarku od biegów.
Peugeot 205 1.9 gti, volvo v40 T4, ticemon 0.8
http://amk-slazak.pl/
http://amk-slazak.pl/
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Cięgna wybieraka skrzyni
Można kupić <<uniwersalne>> cięgła tzn.z regulacją na gwincie. Podajesz w sklepie rozstaw gniazd i dobiorą orientacyjną długość ,a resztę regulujesz sam.Koszt zależny od długości cięgła-30 do 50 zł
Możesz też na pewien czas ratować się przez zaoblenie krawędzi gniazd przy pomocy młotka.
Chyba jedyny sposób kiedy cięgło wypada i nie można włączyć biegu a nowe jest akurat niedostępne. Wykonanie tej operacji jest proste. Zdjąć cięgło.Na twardym podłożu położyć nakrętkę M-12 .Oprzeć gniazdo pochylonego cięgła na otworze nakrętki i małym młotkiem zaginać krawędź gniazda do jego środka po całym obwodzie.Po zakończeniu spęczania troszkę towotu w gniazdo i wbić na na czopy kuliste.
Jeżeli chcesz wykasować luzy to trzeba wymienić cięgło zmiany biegów.cięgło wybieraka,łącznik wybieraka ,drążek wybieraka i drążek zmiany biegów.Patrz książka str 119
Cięgła możesz kupić tu:wpisz w GOOGLE
1- F.H.U. Auto - części .Sklep w Czechowicach-Dziedzicach -możliwa sprzedaż wysyłkowa.
2-jmw.szu.pl Sklep w Wejherowie ,też wysyłają zakupiony towar.Mają to czego szukasz ,w katalogu są rys. resztę na tel.
Co do poz 1 to mają mnóstwo części , katalog bez rys.ale telefonicznie można wszystko uzgodnić.
Oba sklepy sprzedają części do francuzów.
Popróbuj.
Możesz też na pewien czas ratować się przez zaoblenie krawędzi gniazd przy pomocy młotka.
Chyba jedyny sposób kiedy cięgło wypada i nie można włączyć biegu a nowe jest akurat niedostępne. Wykonanie tej operacji jest proste. Zdjąć cięgło.Na twardym podłożu położyć nakrętkę M-12 .Oprzeć gniazdo pochylonego cięgła na otworze nakrętki i małym młotkiem zaginać krawędź gniazda do jego środka po całym obwodzie.Po zakończeniu spęczania troszkę towotu w gniazdo i wbić na na czopy kuliste.
Jeżeli chcesz wykasować luzy to trzeba wymienić cięgło zmiany biegów.cięgło wybieraka,łącznik wybieraka ,drążek wybieraka i drążek zmiany biegów.Patrz książka str 119
Cięgła możesz kupić tu:wpisz w GOOGLE
1- F.H.U. Auto - części .Sklep w Czechowicach-Dziedzicach -możliwa sprzedaż wysyłkowa.
2-jmw.szu.pl Sklep w Wejherowie ,też wysyłają zakupiony towar.Mają to czego szukasz ,w katalogu są rys. resztę na tel.
Co do poz 1 to mają mnóstwo części , katalog bez rys.ale telefonicznie można wszystko uzgodnić.
Oba sklepy sprzedają części do francuzów.
Popróbuj.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...