czarter

Forum na którym możecie rozmawiać o wszystkim co nie związane jest z 205. Lub też chcecie prowadzić sobie jakieś dyskusje na niezwiązany temat.
ksiezy
Junior
Posiadany PUG: 1,769 GRD
Numer Gadu-gadu: 4461018

Re: czarter

Post autor: ksiezy »

leon pisze: W jakim terminie w ogóle zamierzasz się wybrać na Mazury ? Może się spotkamy... :D
Jeszcze nie do końca wiadomo, ale najprawdopodobniej będzie to koniec czerwca.
A u Ciebie jak to wygląda?

borek_wpr pisze:Co do huśtawki to nie próbowałem jeszcze lecz moi znajomi tak, stąd wiem że jest coś takiego

Hahaha, jestem pod wrażeniem :D

borek_wpr pisze: Przy czarterze warto wszystko sprawdzić tzn.jakiej długości są liny,czy są wystarczające środki ratunkowe+1. Dobrze jest - i tego można wymagać od właściciela aby były dwie kotwice. Unika się niepotrzebnych spacerów dziób/ rufa.
No to właśnie u nas był błąd, ale w tym roku będzie lepiej. :)

borek_wpr pisze: I uwaga :jeśli prowadzisz jacht to nie spożywaj. Policja obserwuje z wody i lądu i można stracić patent a jeżeli jednostka wyposażona jest w silnik to i prawko.
W ogóle picie na wodzie to kiepski pomysł. Nawet patrząc na to czysto egoistycznie. Także odpada. :)

borek_wpr - też wybierasz się w tym roku na mazury?
Awatar użytkownika
leon
Junior
Posiadany PUG: biały i szybki

Post autor: leon »

ksiezy pisze: leon napisał(a):W jakim terminie w ogóle zamierzasz się wybrać na Mazury ? Może się spotkamy... :D

Jeszcze nie do końca wiadomo, ale najprawdopodobniej będzie to koniec czerwca.
A u Ciebie jak to wygląda?
ja nie mam żadnych konkretnych planów, ale rozważamy w kręgu znajomych wyjazd na Mazury. Koniec czerwca brzmi całkiem fajnie :)
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
ksiezy
Junior

O to fajnie, będę w takim razie naciskał na ten termin :D
ksiezy
Junior

leon pisze:
ja nie mam żadnych konkretnych planów, ale rozważamy w kręgu znajomych wyjazd na Mazury. Koniec czerwca brzmi całkiem fajnie :)
A jest jeszcze jakiś termin, który rozpatrujesz?
Awatar użytkownika
leon
Junior
Posiadany PUG: biały i szybki

Post autor: leon »

Każdy, który nie będzie w największym sezonie, czyli najdroższym i najbardziej zapchanym okresie. Czerwiec, albo wrzesień.
Pierwsze co muszę zrobić to znaleźć kilka chętnych osób. W ciągu najbliższego miesiąca coś więcej powinienem wiedzieć.
"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere"
borek_wpr
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: borek_wpr »

borek_wpr - też wybierasz się w tym roku na mazury?
Raczej tak-lecz wszystko zależy od tego czy dostanę urlop w terminie który byłby zgodny z planowanym czarterem. Połowica ma urlop kiedy chce to chociaż tu jest spoko.

Zapewne znacie komendy wydawane na jachcie,nazwy poszczególnych części takielunku itp. lecz zapewne niewielu z Was słyszało o żeglarskim pojęciu czasu.
A było to tak .
Pływaliśmy na dwie łódki.Stanęliśmy w porcie w Węgorzewie. Dziewczyny poszły do sklepu na zakupy
a my zmęczeni sztormowaniem (na Mamrach wiało 1do 2 B) sięgnęliśmy po coś na rozładowanie emocji. Kilku chłopa więc apteczka szybko wyschła.
Trzeba coś uzupełnić rzekł Darek i poszedł do tawerny- bo najbliżej. W międzyczasie zjawiły się nasze Panie. A gdzie Darek, pyta jego żona.
Janusz ze stoickim spokojem odpowiedział.
Jakieś pół litra temu jeszcze siedział na burcie.
Parsknęliśmy śmiechem, a po chwili słychać głoś Darka.
Przejście na kei !!! bo aptekę niosę. Tu uśmieszki żeglarskiej braci z innych żaglówek.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
ksiezy
Junior

Hahaha bardzo dobre określenie czasu :)
Nie wiem czemu, ale wcześniej tego nie widziałem.. :?:

Po miesiącu rozmów udało nam się dojść do wniosku, że jedziemy 25.05 - 3.06 z Giżycka.
Będzie ktoś w tym czasie w okolicy? :)
ODPOWIEDZ