Wi205 (bączek)
- xtrack
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Kontakt:
Re: Wi205 (bączek)
nie no, fajnie malujesz, tak trzymaj, gratuluje. tylko według mnie troche działy Ci sie pomyliły bo to zaden projekt,tylko doprowadzenie do stanu uzywalnosci.chyba ze cos zle pojmuje. moze poprostu wynika to z mojej niewiedzy....
a tak na powaznie to dobrze ze wogóle cos robisz, bo ostatnio na forum w zasadzie mało sie dzieje.
a tak na powaznie to dobrze ze wogóle cos robisz, bo ostatnio na forum w zasadzie mało sie dzieje.
Ostatnio zmieniony 31 sie pt, 2012 11:33 pm przez xtrack, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Peugeot 205 Master
- Numer Gadu-gadu: 10090927
Prawda jest taka ze zrobiles z autem wiecej w tak krotkim czasie niz 95% forumowiczow kiedykolwiek zrobi podczas posiadania swoich 205tek.
No jest ruda, trudno po prostu sobie ja usuniesz. Wiadomo latwo krytykowac innych bo kazdy ma 205tke w stanie igla ale jak sie podejdzie blizej to juz nie jest tak kolorowo. Nie prawdasz Manwe?
No jest ruda, trudno po prostu sobie ja usuniesz. Wiadomo latwo krytykowac innych bo kazdy ma 205tke w stanie igla ale jak sie podejdzie blizej to juz nie jest tak kolorowo. Nie prawdasz Manwe?
Kazda morda pasuje do Forda!
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
Prawdasz znam kilka takich egzemplarzy (u mnie wszystko widać w pół spojrzenia chyba, że nie zauważyłeś bo światło sztuczne
) , ale jeżeli wziąłeś mój post za pure hate (cyt.) to chyba wpadłeś w rutynę
, okazał się on nawet pomocny i motywujący

z mojej strony wszystko na tematWi205 pisze: Skoro chodzi o rdze obok kielicha i pod okularem reflektora, to go rozumiem. Niesmak po przeoczeniu takiego ogniska korozji może być ogromny. Wstyd. W planach nie miałem malowania komory silnika. Chodziło o naprawę tylnego błotnika i odświeżenie lakieru. Gdybym decydował się na kapitalne odmalowanie auta to stało by gołe, lub postarał bym się zdobyć cała budę i ja robił lub kupił nową za 8tysi (o ile dało by się jeszcze zdobyć)
.Zauważona słusznie rdza w okolicach ,które już wymieniłem będzie usunięta
. Tak więc spokojnie, wszystko w swoim czasie
. Na razie auto ma wyjechać z garażu i wrócić do czynnej służby.

szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- Wi205
- Junior
- Posiadany PUG: Winner 1.4 KFT
- Numer Gadu-gadu: 2023693
- Login tlen: wars1977
Autko było w stanie używalności, nie robię tego aby móc nim jeździć bo jeździło, po prostu chcemy razem z Kaśką zrobić go jak najlepiej sami potrafimy, aby służył jeszcze wiele lat. I tak ma dożywocie u nasxtrack pisze:nie no, fajnie malujesz, tak trzymaj, gratuluje. tylko według mnie troche działy Ci sie pomyliły bo to zaden projekt,tylko doprowadzenie do stanu uzywalnosci.chyba ze cos zle pojmuje. moze poprostu wynika to z mojej niewiedzy....
a tak na powaznie to dobrze ze w ogóle cos robisz, bo ostatnio na forum w zasadzie mało się dzieje.

Przyznam się , że w takim razie nie mam pomysłu co trzeba by zrobić z 205 ,żeby uznać prace przy niej za "projekt".
Generalnie po lekturze prac jakie opisałem w tym temacie , zauważysz ,że w aucie ze starych gratów jest tylko buda. Dzisiaj przyjechała nawet przednia szyba nowa oryginalna peugeota. Silnik zawieszenie układ hamulcowy , paliwowy , czujniki itd. są nowe.
Jest już mało części które tu można wymienić. Generalnie jak tylko złoże auto do kupy, dokończę wspomaganie, założę hamulce na przód od GTI to ze spokojem zabiorę się za wnętrze.Chcę wymienić większość środka na nowy fabrycznie (taki jest plan)
Na szczęście jest w moim pobliżu ASO Peugeota, które po oględzinach auta stwierdziło ,że Winner będzie jego rodzynkiem i mogę liczyć na ich pomoc w ściąganiu części jak i w sprawie konkretnych rabatów. Np. ustawienie luzu zaworowego z wymianą uszczelki pod pokrywą zaworów - 60zł. Nie warto bawić mi się samemu przy takich warunkach cenowych.
Pozdro.
"Nie zadzieraj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu
a później pokona doświadczeniem"
- krzyska
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Forever, Griffe, Honda CB125Twin 1978, Alfa Romeo 147JTDm, P207UjemnieDynamiczny, Patriot KS90
- Numer Gadu-gadu: 0
jak to nie warto bawić się samemu? a gdzie radocha z własnoręcznego grzebania?
GTI_Efekt Masy 
- Wi205
- Junior
Zgadza się, w końcu właśnie o ten typ radości tutaj chodzikrzyska pisze:jak to nie warto bawić się samemu? a gdzie radocha z własnoręcznego grzebania?

Ostatnio zmieniony 01 wrz sob, 2012 1:39 pm przez Wi205, łącznie zmieniany 1 raz.
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Jak dla mnie jest to projekt. Auto przeszło swap silnika i malowanie budy.
A przywracanie do stanu fabrycznego na częściach z ASO to wcale nie taka łatwa rzecz w przypadku Peugeota. Samochód jest w jak najbardziej właściwym dziale.
Kibicuję Ci mocno, bo w niespełna 3 miesiące na forum zrobiłeś więcej niż niektórzy przez pół dekady. Ja sam miałem kiedyś przecież "pomalować budę" i wymienić pęknięte poszerzenie - ociągałem się 3 lata, aż w końcu sprzedałem auto...
Munne ma rację - robota pali Ci się w rękach, a nad detalami na pewno będzie czas popracować. Zresztą nie ma szans, żebyś coś przeoczył, bo czujne oko forumowiczów czuwa
A przywracanie do stanu fabrycznego na częściach z ASO to wcale nie taka łatwa rzecz w przypadku Peugeota. Samochód jest w jak najbardziej właściwym dziale.
Kibicuję Ci mocno, bo w niespełna 3 miesiące na forum zrobiłeś więcej niż niektórzy przez pół dekady. Ja sam miałem kiedyś przecież "pomalować budę" i wymienić pęknięte poszerzenie - ociągałem się 3 lata, aż w końcu sprzedałem auto...
Munne ma rację - robota pali Ci się w rękach, a nad detalami na pewno będzie czas popracować. Zresztą nie ma szans, żebyś coś przeoczył, bo czujne oko forumowiczów czuwa

Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich

Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich

- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Takiej pomocy ze świecą szukaćWi205 pisze:Na szczęście jest w moim pobliżu ASO Peugeota, które po oględzinach auta stwierdziło ,że Winner będzie jego rodzynkiem i mogę liczyć na ich pomoc w ściąganiu części jak i w sprawie konkretnych rabatów.

- -BARON-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 16V
Ja mogę tylko przyklasnąć bo to jest wyjątkowo ładny egzemplarz 205.
I widać tu nakład pracy jaki jest wykonany , i zdaję się że nie jest to lepienie starego truchła którego moim zdaniem nie ma sensu robić. Tylko z ładnego jest robienie jeszcze ładniejszego. Ja tam daję 10/10 za całość.
I widać tu nakład pracy jaki jest wykonany , i zdaję się że nie jest to lepienie starego truchła którego moim zdaniem nie ma sensu robić. Tylko z ładnego jest robienie jeszcze ładniejszego. Ja tam daję 10/10 za całość.
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
http://www.BARON.peugeot205.pl
- andi_kamachi
- Junior
- Posiadany PUG: 205 1,4 Roland Garros, 205 1,8DT
- Lokalizacja: Warszawa (praca i mieszkanie), Trzcianka k. Wilgi (stąd pochodzę)
- Kontakt:
Fajowy, ciekawy projekt.
Podziwiam postęp w Twoich pracach i wizję, którą masz.
Szkoda, że brak mi wiedzy i umiejętności, oraz czasu by je nabyć.
Podziwiam postęp w Twoich pracach i wizję, którą masz.
Szkoda, że brak mi wiedzy i umiejętności, oraz czasu by je nabyć.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Czekamy na zdjecia po zakończeniu lakierowania

- Wi205
- Junior
Up,
Dopiero dzisiaj miałem czas zająć się składaniem bąka do kupy. Jedno popołudnie i auto prawie gotowe. Mam tylko problem z zamocowaniem tylnych świateł cofania i przeciwmgłowego w dokładce zderzaka, którą kupiłem od kolego mortinop. Nie ma w niej po prostu mocowań pod te światła hmmm. Tradycyjnie poniżej trochę zdjęć. Po 4 tygodniach stania odpalił od przysłowiowego strzała
. Autko ma przednią szybę i tylną klapę już zamontowaną, jednak było zbyt ciemno na zdjęcia.
Na zdjęciach pojawiają się również moi sympatyczni koledzy
Dopiero dzisiaj miałem czas zająć się składaniem bąka do kupy. Jedno popołudnie i auto prawie gotowe. Mam tylko problem z zamocowaniem tylnych świateł cofania i przeciwmgłowego w dokładce zderzaka, którą kupiłem od kolego mortinop. Nie ma w niej po prostu mocowań pod te światła hmmm. Tradycyjnie poniżej trochę zdjęć. Po 4 tygodniach stania odpalił od przysłowiowego strzała

Na zdjęciach pojawiają się również moi sympatyczni koledzy

- yogurt
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: THP
- Numer Gadu-gadu: 3691207
białe czyste skarpety i od razu widać, że robota na poziomie !
musze przyznac, że bardzo dobrze czyta mi się Twój wątek, nie tracisz czasu tylko robisz co sobie założyłeś i nie snujesz wizji przez 2 lata o tym ile cudów wykonasz - zwyczajnie działasz - tak trzymaj !
musze przyznac, że bardzo dobrze czyta mi się Twój wątek, nie tracisz czasu tylko robisz co sobie założyłeś i nie snujesz wizji przez 2 lata o tym ile cudów wykonasz - zwyczajnie działasz - tak trzymaj !
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Wielkie gratsy ode mnie
...i widzę, że pojawił się nawet wątek homoseksualny 

- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt: