Jak kupiłem Juniora to nie świeciło się w nim podświetlenie zegarów. Miałem też do wymiany daszek zegarów więc się z tym nie spieszyłem i czekałem na paczkę.
Oprócz tego podświetlenia zegarów czasami nie stykała kontrolka świateł pozycyjnych. Wystarczyło jednak stuknąć lekko w zegary żeby ona zadziałała.
Przy wymianie daszka zegarów okazało się, że żarówki w podświetleniu zegarów nie są uszkodzone tylko przestały świecić bo "źle się ułożyły" ?!?! Pokręciłem nimi trochę w prawo i lewo i proszę: podświetlenie zegarów działa. Niestety, działało tylko 20km, później znów przestała świecić prawa żarówka... Na domiar złego dziś przestała też świecić żarówka tym razem świateł mijania i żadne stukanie w daszek nie pomaga... Skoro żarówki są dobre a raz świecą i raz nie - to pewnie nie ma na nich gdzieś styku. Pytanie tylko co podgiąć, żebym nie musiał co 20km ściągać daszka od zegarów i wszystkiego regulować?
P.S. nie mam w tej chwili książki napraw 205-tki a bardzo bym Was prosił o informację jakie żarówki są w podświetleniu zegarów, jakie w kontrolkach nad zegarami i jakie w podświetleniu nawiewu?