Wyciek plynu chlodzacego
-
Grzegorz
Wyciek plynu chlodzacego
Od kilku dni mam mokry dywanik kierowcy od plynu chlodzacego. Mial ktos taki przypadek?
-
majpio
tak mnie coś takiego spotkało to usterka chłodniczki od ogrzewania zapewne uszczelka puściła pewnie bedziesz musiał kupić nową bo cięzko uszczelnić ową chłodniczke 9puszcza guma-parcieje)strasznie wku..ąca usterka i jeszcze troche narobić się przy tym trzeba. ja raczej radziłbym ci założyć nową chłodniczke ,sam próbowałem uszczelnić uszkodzoną ale kosztowało mnie to wiele czasu i nerwów , za każdym razem jak myśłałem że bdzie ok to ona dalje ciekła próbowałem chyba z 5 razy i nic bez powodzenia szkoda sobie nerwy charatać pakuj nową koszt to jakieś 120zł
-
Mav309
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Wyciek plynu chlodzacego
Uwazaj na nogi - to cholerstwo jak cieknie to wali wrzatkiem na nogiGrzegorz pisze:Od kilku dni mam mokry dywanik kierowcy od plynu chlodzacego. Mial ktos taki przypadek?
Nei ma z wymiana duzego grzebania, ja wswoja juz raz wymienilem...
odkrecasz plastiki przy desce (te od dolu )- zdejmjesz boczki napicerki przy tunelu
W komorze silnika odpinasz weze z aluminiowych rurek.
Nagrzewnica jest zalozona jak kaseta, jak dobrze pokombinujesz z ukladem rurek to wyjmiesz ja bez wyjmowania calosci sekcji nagrzewnicy
przy okazji powyrzucaj liscie i brud - czesto tam zalega z nawiewu...
Ja to zrobilem w 1.5 godziny powolutku robiac pod blokiem...
P309 GTI 1.9 "Rallye"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
F126 P 0.6 "Blue Thunder"
-
Grzegorz
-
maciaveli
-
maciaveli
-
Grzegorz
-