Trzy kontrolki razem - stop, olej, woda + brak temperatury

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
sws1987
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 9601889

Re: Trzy kontrolki razem - stop, olej, woda + brak temperatury

Post autor: sws1987 »

No możliwe:). Każdy może się pomylić
http://www.tani-ciuszek.pl znajdziesz coś dla siebie
Jarmarek
Maniak
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 2422735

Re: Trzy kontrolki razem - stop, olej, woda + brak temperatury

Post autor: Jarmarek »

Kurde... coraz bardziej mnie to denerwuje - wysłuchałem... - jeśli ma pstrykać na wyłączonym silniku to nie pstryka - jeśli na włączonym to WYDAJE mi się że pstryka - jest w trakcie sporo innych hałasów(pracuje silnik)...

Po zabawie w diagnozowanie problemu wywaliło mi jeszcze błędy nr. 13 oraz 21... i standardowo 33 - wydaje mi się że mogło mieć to związek z odpinaniem przewodów na włączonym silniku oraz otwieraniu kopułki wtrysku - ale to tylko moje 'wydaje mi się' ...

Zastanawia mnie jeszcze komputer - dziś wrócił do mnie mój drugi pug i mogę dokonać zamiany kompów i modułów zapłonowych - czy mogę bez obaw przeprowadzić takie doświadczenie? (jeden to TU3M a drugi TU1M)

Zdecydowałem się też chyba na zamontowanie gazu - nie wiem tylko czy jeszcze bardziej nie utrudni mi to diagnozy problemu :(

EDYTA:

Wracając do tematu:
Udało mi się dziś uruchomić kontrolkę temp. cieczy - okazało się że pzewody były standardowo pozamieniane pozatym czujnik chyba też był walnienty choć tego na 100% już pewien nie jestem - podmieniłem i działa.
Jednakże problem trzech kontrolek nie zniknął - mrużą się nadal - jednakże zauważyłem że jak spinam z masą kabel od czujnika temp. to te trzy ikonki zaczynają się świecić - więc uznałem że jest też kontakt - najprawdopodobniej problem w takim razie jest gdzieś w elektryce tylko nie mam pojęcia jak zacząć go szukać - nawet nie wiem jakie kable odpowiadają za te kontrolki - może ktoś przy tym grzebał ?

W sprawie błędu kompa nic nie zdziałałem - jak narazie skończyły mi się pomysły :?
ODPOWIEDZ