a kto mówi ze powinien wystawać? Ja zawsze robie na równi ze skrzynia i nigdy nie cieknie. Jak dla mnie to coś z półosią jest nie tak, nie jest tam wytarte gdzie simering pracuje? Wsadzasz do końca ta półoś?zmac pisze:Za mocno wbity uszczelniacz w skrzynie, powinien wystawac ok 2mm.
Cieknie z półosi 1.1
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Cieknie z półosi 1.1
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
- Piotrek86
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Numer Gadu-gadu: 8866480
Założona do końca, miejsce na półosi idealne.
Nie mam pojęcia już co z tym zrobić. Za każdym razem nabijam do końca żeby nie wystawało, to już drugie uszczelnienie (nie licząc orginalnego)
napierw był sasic, teraz corteco i dalej to samo...
Nie mam pojęcia już co z tym zrobić. Za każdym razem nabijam do końca żeby nie wystawało, to już drugie uszczelnienie (nie licząc orginalnego)
napierw był sasic, teraz corteco i dalej to samo...
- zmac
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 309 gti, 206 gti, 205 cj
Nie osobiscie, ale spotkałem sie z podobnym problemem w XU, wystarczyło nie dobiuc uszczelniacza ok 2mm i nie ciekło. Poza tym czasami w załączonych instrukcjach montażu do uszczelniaczy powinien on wystawac.
- BzyQ
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: chyba Ty
- Numer Gadu-gadu: 4534544
Mam taki sam problem tyle że w 1.4 . Uszczelniacz wchodzi palcami do końca nic dobijać nie muszę , myślałem że gniazdo wyrobione to teraz jest na kleju do misek olejowych, powierzchnia przylegania była nierówna to delikatnie wyrównana papierkiem... dalej cieknie
Próbowałem nie wsadzić go do końca tak żeby wystawał 2mm ale wtedy wypada 

2.9 V6 ot co !
- marcpol
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.1 Look; 205 1.6 GTI
Uszczelniacze często są podrabiane, jak i wszystkie inne części samochodowe. Spróbuj kupić uszczelniacz w innym miejscu. Nie kupuj znanych marek.
Inną możliwą przyczyną problemu może być nieprawidłowy montaż - uszkodzenie uszczelniacza przy montażu, nieprostopadłość uszczelniacza względem półosi.
Kolejną kwestią jest powierzchnia współpracująca z uszczelniaczem - powinna mieć określoną chropowatość.
Skrzywienie półosi lub uszkodzenie jej łożyskowania w skrzyni biegów również może powodować opisany problem.
Inną możliwą przyczyną problemu może być nieprawidłowy montaż - uszkodzenie uszczelniacza przy montażu, nieprostopadłość uszczelniacza względem półosi.
Kolejną kwestią jest powierzchnia współpracująca z uszczelniaczem - powinna mieć określoną chropowatość.
Skrzywienie półosi lub uszkodzenie jej łożyskowania w skrzyni biegów również może powodować opisany problem.
Regeneracja wtryskiwaczy benzynowych, diesla, alternatorów, rozruszników http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.php?f=8&t=25519