hehe a GTI ???tomek pisze:G- pięciodrzwiowy L- uboższe wyposażenie D- diesel oczywiście![]()
![]()
czy warto??
MAV-ostrożnie zapytam unikając słów krytyki
bo chyba GTI nie we wszystkich koncernach znaczy to samo?
słyszałem coś kiedyś o GasolineTurboInjection ale jakoś mi to nie pasuje
a swoją drogą GTi ma określać chyba klasę auta zapoczątkowaną przez golfaI gti o odpowiednich osiągach i wymiarach a chociażby mitsubishi galant gti nie jest przecież zbyt zgrany
Znów opel kadett gsi zaliczany do aut klasy GTI a w takim razie czyżby polonez kombi MultiPointInjection GSI wykazywał jakieś tendencje Gran Turismo
czyli co to te Gsi bo jakoś nie moge się domyślić 

a swoją drogą GTi ma określać chyba klasę auta zapoczątkowaną przez golfaI gti o odpowiednich osiągach i wymiarach a chociażby mitsubishi galant gti nie jest przecież zbyt zgrany

Znów opel kadett gsi zaliczany do aut klasy GTI a w takim razie czyżby polonez kombi MultiPointInjection GSI wykazywał jakieś tendencje Gran Turismo

-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
- Numer Gadu-gadu: 0
a ja słyszałem także o "GRAND" i o "TOURISMO" i to właśnie oznacza klasę samochodu: turystyczna - czyli auto usportowione.Mav309 pisze:Gran Turismo Injection (chociaz podejrzewam ze pytanie mialo charakter podchwytliwegoPara... pisze:hehe a GTI ???tomek pisze:G- pięciodrzwiowy L- uboższe wyposażenie D- diesel oczywiście![]()
![]()
)
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205GTI -> 306S16 -> 406coupeV6
- Numer Gadu-gadu: 0
A może sam sobie odpowiedziałeś na pytanie? GSI? GaSoline Injection?tomek pisze:MAV-ostrożnie zapytam unikając słów krytyki![]()
![]()
![]()
a swoją drogą GTi ma określać chyba klasę auta zapoczątkowaną przez golfaI gti o odpowiednich osiągach i wymiarach a chociażby mitsubishi galant gti nie jest przecież zbyt zgrany![]()
![]()
![]()
Znów opel kadett gsi zaliczany do aut klasy GTI a w takim razie czyżby polonez kombi MultiPointInjection GSI wykazywał jakieś tendencje Gran Turismo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
czyli co to te Gsi bo jakoś nie moge się domyślić

GT - ang. Grand Tourisme) - Wielka Turystyka. Skrótowe oznaczenie pełnowartościowego samochodu sportowego stosowane zwłaszcza w Wielkiej Brytanii i we Włoszech (Gran Turismo). Dawniej (w latach 50- i 60-tych) stosowano go tylko do określenia takich pojazdów jak Aston Martin czy Ferrari, lecz obecnie używany jest także jako dodatkowe oznaczanie usportowionego modelu w danej rodzinie pojazdów np. Fiat Punto GT.